Hlavní obsah

Nový Mercedes-Benz třídy E se jako kombík poprvé ukázal v maskování

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Na internetu se během uplynulého týdne objevily špionážní záběry, na kterých je patrně vidět další generace Mercedesu-Benz třídy E ve verzi kombi. Stalo se tak úplně poprvé, a to i přes fakt, že testování na veřejných komunikacích probíhá od prosince 2021.

Článek

Nová generace Mercedesu třídy E je ve fázi testování maskovaných prototypů na veřejných silnicích, ale doposud se objevovala jen jako zamaskovaný sedan. Kanál walkoART ovšem během uplynulého týdne konečně zveřejnil i záběry verze kombi, která byla doposud veřejnosti skryta.

Elektromobily by mohly autonomně driftovat, uvažuje Mercedes

AutoMoto

Obě karosářské varianty jsou na silnicích v maskování už od prosince minulého roku, takže je testování doslova v plném proudu. Nelze se proto divit, že dva zachycené prototypy třídy E kombi nesly všemožné maskování, které poskytlo pouze pohled na jejich protaženou záď a střechu.

Obecně platí, že kombík ponese stejné rysy jako sedan. Ten by se měl hodně inspirovat u větší třídy S, jak tomu je u Mercedesu v posledních letech zvykem. Očekávejme proto štíhlejší LED světlomety nebo menší mřížku chladiče. Auto by mělo být obecně elegantnější než předchozí generace.

Mercedes omladil třídu A i B

AutoMoto

Mercedes-Benz ještě neoznámil přesné datum premiéry nové třídy E, ale očekává se, že se vůz oficiálně ukáže už na konci letošního roku. Současná varianta měla premiéru před šesti lety.

Reklama

Související články

Mercedes-AMG poodhaluje vrcholnou třídu C

Mercedes ukázal zatmavený boční pohled na vrcholný model třídy C. Ponechá si legendární označení C 63, ovšem místo osmiválce zřejmě půjde o ústrojí se...

Výběr článků

Načítám