Hlavní obsah

Mercedes poutá na další elektromobil, koncept EQT bude předzvěstí rodinné dodávky

Novinky, Daniel Havlina

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Mercedes-Benz během středy vypustil informace a první zatmavenou fotografii svého dalšího chystaného, čistě elektrického projektu. Jednat se bude o kompaktní elektrický van s názvem EQT, tedy obdobu chystaného modelu T do zásuvky. Jedná se o koncept, ale sériová verze je dle zákulisních informací více než očekávatelná.

Foto: Mercedes-Benz

Mercedes Concept EQT

Článek

Mercedes, podobně jako tomu je u dodávky třídy V, rozdělí nabídku u menšího Citanu příští generace na užitkový model a osobní třídu T. Ta se nyní částečně ukazuje rovnou v elektrické verzi v podobě předprodukčního konceptu EQT.

EQS je elektrickou vlajkovou lodí Mercedesu. Na 300 km se dobije za 15 minut

AutoMoto

O novince toho zatím příliš nevíme, vůz je na snímcích stále zamaskovaný, nicméně ponese designové prvky elektrické rodiny EQ.

Němci mimo jiné pracují i na běžné, spalovací verzi modelu T, nicméně podle strategie „electric first“ hodlá Mercedes představit nejprve elektrickou verzi auta. Jen v tomto roce už třícípá hvězda doplnila dosavadní modely EQC a EQV i o automobily s označením EQA, EQS, EQB a brzy se dočkáme i sedanu EQE.

Mercedes EQB se představuje jako elektrická alternativa praktického SUV

AutoMoto

Mercedes EQT se představí 10. května. Zajímavostí je, že online premiéru pomůže Mercedesu odprezentovat pravděpodobně nejslavnější skateboardista historie, legendární Američan Tony Hawk. Očekává se, že model T se začne prodávat na začátku roku 2022. Kdy se k ní připojí i produkční EQT zatím není jasné.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám