Hlavní obsah

Mercedes-Benz poutá na kupé CLE, premiéra je za rohem

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Automobilka Mercedes-Benz na sociálních sítích zveřejnila fotografii zcela nového kupé CLE z bočního pohledu a oznámila, že dvoudveřový model bude mít premiéru 5. července.

Foto: Mercedes-Benz ČR

Ilustrační foto

Článek

Chystané kupé se zcela novým označením nahradí minimálně čtyři modely v portfoliu německé značky, která se posouvá ke zjednodušené řadě vozidel se spalovacími motory.

Nejprve dvoudveřové kupé s pevnou střechou nahradí aktuálně dostupné kupé třídy C a kupé třídy E, přičemž kabriolet poslouží k tomu samému v případě otevřených variant zmíněných tříd.

Stejně jako u současných kabrioletů se i nadcházející CLE spolehne na látkovou střechu, která je elegantnější, kompaktnější a mnohem lehčí než skládací pevná střecha.

Když se vrátíme k variantě kupé, která bude uvedena ve středu, ponese údajně kódové označení „C236“ a zdá se, že má docela elegantní karoserii, která připomíná kupé třídy S, jež vydrželo pouze jednu generaci a lze jej také zařadit mezi pomyslné předchůdce CLE.

Novinka se bude prodávat v Evropě, Spojených státech a na dalších trzích po celém světě. Po vzoru aktuální třídy C se očekávají zejména čtyřválcové motory s různými stupni elektrifikace. Šestiválec je otázkou.

Test Mercedesu EQS SUV: Komfort na prvním místě

Testy

Mercedes-Benz třídy E přijíždí jako kombi, nabídne i plug-in hybrid

AutoMoto

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám