Hlavní obsah

Mercedes-AMG představil limitovanou edici nejsilnější třídy S

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

K radosti nadšenců si Mercedes-AMG S63 ponechává svůj osmiválcový motor minimálně ještě jednu generaci. Super sedan je nyní plug-in hybridní a dostává speciální verzi Edition 1, která bude k dispozici na omezenou dobu. Jde o opravdový vrchol sportovní divize AMG.

Foto: Mercedes-Benz

Mercedes-AMG S 63 E Performance

Článek

Plug-in hybridní Mercedes-AMG S63 je v limitované edici lakován v alpské šedé z palety divize Manufaktur a jezdí na 21palcových kovaných kolech. Dodává se také s paketem AMG Exterior Night Package, který přináší tmavé chromované nebo vysoce lesklé černé exteriérové ​​akcenty.

Mezi další vychytávky patří stříbrno-chromované víčko palivové nádrže s logem AMG, tónovaná skla a červené brzdové třmeny.

Automobilka ještě nezveřejnila snímky interiéru, ale zmiňuje, že Edition 1 má černé čalounění kůží Nappa s kontrastními červenými švy, které se také nacházejí na sportovním volantu potaženém kůží Nappa.

Foto: Mercedes-Benz

Mercedes-AMG S 63 E Performance

Černo-červený vzhled je opakujícím se tématem v celém interiéru, kde speciální verze dostává exkluzivní logo Edition 1 vyryté do středové konzoly a také osvětlené červené logo AMG na prazích dveří.

Foto: Mercedes-Benz

Mercedes-AMG S 63 E Performance

Stejně jako výchozí verze S 63 E Performance má i tato speciální edice čtyřlitrový osmiválec s plug-in hybridní výpomocí, a tedy systémový výkon 590 kW, 802 koní, a maximální točivý moment 1430 Nm. Z nuly na 100 km/h zrychlí za 3,3 sekundy a zastaví se u omezovače na 290 km/h. Přitom po plném nabití dokáže ujet 33 km na elektřinu.

Edition 1 přijde na 208 tisíc eur na domácím německém trhu, tedy 4,8 milionu korun.

Třída S Haute Voiture je vrcholem luxusu od Maybachu

AutoMoto

Vlajková loď Mercedesu-AMG je tu. Třída S 63 ohromuje výkony

AutoMoto

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám