Hlavní obsah

Třída S Haute Voiture je vrcholem luxusu od Maybachu

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Německý Mercedes a jeho luxusní značka Maybach představují nejstylovější verzi své limuzíny třídy S. Speciální verze má název Haute Voiture a přichází s dvoubarevným lakem a luxusním interiérem.

Foto: Mercedes-Benz

Mercedes-Maybach Třídy S Haute Voiture

Článek

Mercedes-Maybach třídy S Haute Voiture má premiéru jako nová limitovaná edice opulentního sedanu od německé automobilky, který má zákazníky oslovit stylem inspirovaným špičkovou módou. Automobilka vyrobí jen 150 kusů a prodávat je začne v lednu.

Verze Haute Voiture se vyznačuje exteriérem ve dvoubarevném provedení laku nebo speciálními koly v metalické námořní modré barvě. To vše v kombinaci s lakem barvy růžového zlata, stejně jako u stejnojmenného konceptu z května 2022.

V kabině pak najdeme stejné barevné schéma kombinující modrou a růžově zlatou. Sedadla jsou kožená, luxusní a v barvě Crystal White. Nechybí ani lněné pohodlné koberečky ve stylu mohér a další vymoženosti jako skleničky na šampaňské v barvě růžového zlata.

Mercedes-Benz 190 slaví 40 let, položil základ třídě C

AutoMoto

Specialitu si pak Mercedes schoval pro audio-zábavní systém MBUX, který pro verzi Haute Voiture dostal jedinečný vzhled. V nabídce lze zvolit dekor z květů magnolie a dostupní avataři nosí v animacích smokingy, fraky nebo róby. K vozu pak automobilka nabízí třeba i krabičku s číslem vozidla, model auta a přívěsek na klíče.

Základem speciální edice je model Mercedes-Maybach S 680, to znamená šestilitrový dvanáctiválec o výkonu 450 kW a točivém momentu 900 Nm.

Co se ceny týče, Mercedes zatím oficiální ceník nezveřejnil. Běžný Maybach třídy S se pro informaci prodává za ceny okolo 6 milionů korun. Kdo by ale neměl peníze na auto samotné, nemusí zoufat. Spolu s vozem přichází Mercedes na trh také s kolekcí kabelek Haute Voiture, které jsou vyrobeny ze stejných materiálů jako interiér limuzíny.

Vrcholný Mercedes-AMG GT má být plug-in hybridem s obří silou

AutoMoto

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám