Hlavní obsah

Legenda je zpět. Nissan Skyline GT-R R32 přichází jako elektrický koncept

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Inženýři Nissanu stvořili „Godzillu“ Skyline GT-R R32 s elektrickým motorem, dost možná jako rozcvičku před příchodem hybridního sporťáku s logem GT-R.

Článek

Nissan nahrál na svůj kanál na YouTubu a také na Twitter krátké video, které ukazuje zadní část legendárního modelu Skyline GT-R generace R32 při „startování“, načež obrazovka ztmavne a ukáže se nápis „R32 EV“. Nissan následně dokonce spustil web, na kterém naznačuje, že podobných videí v dalších dnech přibude.

Nápad na koncept jménem R32 EV přišel od jednoho z inženýrů Nissanu, který k automobilce nastoupil právě proto, že je sám velkým fanouškem původního šestiválcového GT-R. „Chci postavit vzrušující auto přidáním nejnovější elektrifikační technologie, kterou se zabývám. Vše přitom do mého oblíbeného vozu,“ cituje ho web CarScoops.

Podle posledních informací Nissan použije pro koncept hnací ústrojí z elektrického modelu Ariya, které produkuje 394 koňských sil. Nikde ovšem není psáno, že inženýři dvojici elektromotorů nevyladí na ještě vyšší výkon. Oproti spalovací verzi by ovšem výkon i tak narostl o více než 100 koní z původních 280.

Nissan v letech 1989 až 1994 vyrobil celkem 43 937 kusů skylinu GT-R generace R32. Novinka s označením EV ovšem s největší pravděpodobností zůstane jako jednorázový koncept. Mnozí také tvrdí, že je tento projekt rozcvičkou pro inženýry, kteří už nyní pracují na hybridní variantě sporťáku GT-R.

Hybridy za stejnou cenu jako konvenční vozy už za tři roky, plánuje Nissan

AutoMoto

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám