Hlavní obsah

Lamborghini ze slavné scénky Vlka z Wall Street je na prodej

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Bílé Lamborghini Countach v edici k 25. výročí symbolizovalo dekadentní životní styl postavy Jordana Belforta ve filmu Vlk z Wall Street. Film používal dvě auta, z nichž jedno mělo být značně poškozeno. Nyní je nepoškozený kus k prodeji na aukci Luxury Week od síně RM Sotheby’s a jeho hodnota se odhaduje na dva miliony dolarů, 44 milionů korun.

Foto: Profimedia.cz

Lamborghini Countach 25th Anniversary z filmu Vlk z Wall Street

Článek

Ve Vlkovi z Wall Street hraje Lamborghini Countach výraznou roli ve scéně, kde se silně opilý Jordan Belfort v podání Leonarda DiCapria plazí k autu a nohou otevírá dveře spolujezdce. Poté nastoupí, narazí do zaparkovaných aut, dopravních značek a golfového vozíku, než ho policie zatkne.

O poškozeném countache se hodně spekuluje. Nejpopulárnější příběh říká, že Martin Scorsese, který koprodukoval a režíroval film, trval na použití skutečného vozu, protože nebyl spokojen s tím, jak vypadá napodobenina.

Zda je, nebo není nabouraný vůz skutečným výročním Lamborghini Countach, nebo podobným vozem upraveným tak, aby tak vypadal, je předmětem debaty. Podle aukční síně se ale konkrétní kus skutečně při natáčení použil, minimálně tedy v některých prostřizích.

Nepoškozený vůz s podvozkem čísla KLA12722 bude 8. prosince představen na aukci v New Yorku. Díky populární scéně ve filmu je bílý countach podle aukční síně „ikonickým příkladem vozu, který propojuje dědictví Lamborghini a Hollywoodu“.

Foto: Profimedia.cz

Lamborghini Countach 25th Anniversary z filmu Vlk z Wall Street

Lamborghini v roce 1989 vyrobilo přibližně 650 kusů modelu Countach 25th Anniversary na oslavu 25. výročí značky, 23 z nich v bílé Polo. Úprav, které zahrnovaly přepracované přední a zadní nárazníky a otvory pro přívod vzduchu za dveřmi, se tehdy ujal Horacio Pagani, který později založil svou stejnojmennou automobilku.

Je to pravděpodobně nejrychlejší verze původního countache, dosahující rychlosti 100 km/h z klidu za 4,7 sekundy.

Lamborghini Countach působilo jako zjevení ze sci-fi filmu. Slaví 50 let

AutoMoto

Ikona z plakátů je zpět. Lamborghini představilo nový Countach

AutoMoto

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám