Hlavní obsah

Lamborghini Urus stanovilo rychlostní rekord na ledě

Novinky, Daniel Havlina

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Italské super SUV Lamborghini Urus stanovilo nový rychlostní rekord na ledové ploše v Rusku. Stalo se tak v rámci akce LAV-racing, která se zaměřuje právě na jízdu po zamrzlé vodě.

Foto: Lamborghini

Rychlostní rekordman na ledě: Lamborghini Urus

Článek

Legendární automobilka Lamborghini se akce v rámci takzvaných Dnů rychlosti účastnila úplně poprvé a hned z toho vytěžila rekord. Akce LAV-racing se odehrála na zamrzlém jezeře Bajkal v Rusku, které je považováno za největší a nejhlubší sladkovodní jezero světa.

Lamborghini stále věří motorům V12, letos představí dva nové modely

AutoMoto

SUV Urus, který se řadí do kategorie nejrychlejších aut svého druhu, stanovilo rychlostní rekord 302 km/h během tréninkové jízdy. Prvenství si pak vůz připsal i na vzdálenost 1000 metrů, kdy dosáhl průměrné rychlosti 114 km/h. To vše navíc na ledu a v situaci, kdy se v oblasti oteplilo a led výrazně změkl.

Foto: Lamborghini

Rychlostní rekordman na ledě: Lamborghini Urus

Za volantem italského super-SUV seděl Rus Andrej Leontyev, který je osminásobným vítězem Dnů rychlosti. U rekordu pak byli přítomni i oficiální hosté z FAI a Ruské automobilové federace, kteří rekord zdokumentovali. Oficiální výsledky uvedou během dubna.

Lamborghini Urus se dočkalo tuningu od Mansory, výsledek je děsivý

Tuning

Bohužel pro Urus, v roce 2013 jelo Audi RS6 v Botnickém zálivu ve Finsku rychlostí 335,7 km/h. Zde se však dá spekulovat o oficiálních výsledcích. I proto si musíme počkat na to, zda se Urus stane oficiálním nejrychlejším vozem či pouze vítězem v kategorii SUV.

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám