Hlavní obsah

Lamborghini stále věří motorům V12, letos představí dva nové modely

Novinky, Daniel Havlina

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Lamborghini a dvanáctiválcový motor. To je spojení, které funguje už desítky let. V Sant'Agatě Bolognese, sídle legendární italské automobilky, mu stále věří. Automobilka pracuje hned na dvou nových modelech s V12 pod kapotou.

Foto: Lamborghini

Lamborgihi Essenza SCV12

Článek

Dobrá zpráva pro všechny milovníky supersportovních aut s dvanáctiválcovým motorem. Generální ředitel společnosti Lamborghini potvrdil, že v letošním roce italská automobilka představí dva nové modely s tradiční koncepcí.

Lamborghini Huracán může být ještě drsnější, verze STO se inspiruje na okruzích

AutoMoto

„Připravujeme dvě produktové novinky. Jednu na základech s motorem V12 a druhou na stejném principu, avšak s kondenzátorem energie,“ uvedl pro britský server Autocar šéf Lamborghini Stephan Winkelmann s tím, že kondenzátor slouží jako krátkodobá úschova elektrické energie už v modelu Sián.

Britové spekulují, o jaké modely by se mělo jednat. Pravděpodobné je, že Lamborghini nepředstaví žádný sériově vyráběný model, ale spíše limitovanou edici jako například Sián, kterého vznikne jen 82 kusů. Mohlo by se také jednat o rozlučkový model s legendárním Aventadorem, který pomalu ale jistě míří do důchodu.

Lamborghini Essenza SCV12 je vrcholem schopností značky

AutoMoto

Ať už budou nové Lamborghini jakékoli, automobilka dává tímto krokem jasně najevo, že ji stále zajímají velkoobjemové agregáty. Výrobce má v tomto lehčí život díky předpisům emisních limitů, které se v původních mezích na malosériové výrobce nevztahují.

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám