Hlavní obsah

Poslechněte si famózní Lamborghini Aventador s novým výfukem

Novinky, fra

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Tuningová firma Novitec připravila malou úpravu supersportu Lamborghini Aventador. Základem je snížení hmotnosti o 19 kg výměnou standardního výfuku za vlastní. Jeho zvuk je prostě úchvatný.

Upravené Lamborghini Aventador, jak šlehá plameny z výfukuVideo: Novitec

 
Článek

Devatenáct kilogramů není zas tak moc, ale když je to výměnou jediného dílu, pak je to jistě zajímavé.

Navíc Novitec slibuje, že motor může lépe dýchat a hlavně dostane opravdu libový zvuk. Ve videu se podívejte (a hlavně si poslechněte), že mají pravdu.

Takhle zní skutečně nový výfuk značky NovitecVideo: Novitec

Firma známá svým tuningem nejlepších aut světa nesáhla do vidlicového dvanáctiválce o objemu 6,5 litru. Výkon je stále stejný, ale i tak je zajímavé se na auto podívat trochu podrobně.

Například jsou nasazena nová kola Vosen s centrální maticí. Přední mají průměr dvacet palců, zadní dvacet jedna. Na nich jsou pak pneumatiky Pirelli P Zero Corsa 255/30 ZR20 resp. 355/25 ZR21. Zajímavé je, že kola mohou být dodána v 72 odstínech barev.

Chtěli byste novou Škodu Octavia jako kupé? Takhle by mohla vypadat

AutoMoto

Automobil samotný je posazen díky novému sportovnímu odpružení o 35 mm níž k zemi. Také aerodynamika má malé vylepšení. Vzadu jsou nové malé lopatky, které směřují proud vzduchu k aktivnímu aerodynamickému prvku ALA (Lamborghini Active Aerodynamics) a také se vzadu objevují nové vzduchové vývody, které zvyšují účinnost chlazení a obtékání vzduchu.

Foto: Novitec

Nová kola, nový výfuk, nižší světlá výška

Foto: Novitec

Aventador není žádný beránek už v sériové verzi, Novitec umí i tohle upravit.

Samozřejmě, že si zákazníci mohou počkat na pořádnou střelu přímo od Lamborghini, které slíbilo specialitu na rok 2020, a to s výkonem 830 koní. Ovšem, pravděpodobně to nebude silniční verze.

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám