Hlavní obsah

Koncern Volkswagen zeštíhlí nejvyšší vedení podniku

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Koncern Volkswagen, pod nějž patří i mladoboleslavská Škodovka, bude podle agentury Reuters snižovat počet členů představenstva o čtvrtinu. Znamená to však, že nový předseda Oliver Blume bude mít dvě funkce.

Foto: Jan Handrejch, Právo

Volkswagen ID.5 GTX (ilustrační foto)

Článek

Dozorčí rada německého automobilového koncernu Volkswagen se v úterý večer dohodla na zrušení dvou křesel ve dvanáctičlenném představenstvu podniku. Agentuře Reuters to ve středu řekly zdroje obeznámené se situací. Koncern, jehož součástí je mimo jiné česká Škoda Auto, se k této informaci odmítl vyjádřit.

Chci, aby byl Volkswagen znovu oblíbenou značkou, říká nový šéf automobilky

AutoMoto

Dosavadního předsedu představenstva Herberta Diesse od čtvrtka 1. září nahradí ve funkci Oliver Blume, který je nyní členem představenstva zodpovědným za oblast luxusních a sportovních vozů. Tuto oblast bude mít Blume na starosti i ve funkci předsedy, takže celkově by se měl počet členů představenstva snížit z dvanácti na devět.

Podle jednoho ze zdrojů agentury Reuters by z představenstva měly být odstraněny posty zodpovědné za nákup a odbyt. Nákup má nyní v představenstvu na starosti Murat Aksel a odbyt Hildegard Wortmannová.

Test Volkswagenu Touareg R: Zvláštní kombinace, uhlazený výsledek

Testy

Volkswagen koncem července oznámil, že v prvním pololetí zvýšil zisk po zdanění meziročně o více než čtvrtinu na 10,6 miliardy eur (zhruba 260 miliard korun).

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám