Hlavní obsah

Kočár z pekla. Rusové postavili postapokalyptickou tříkolku ze staré lady

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Motor ze staré lady, tři kola a očividně spousta zábavy - to je stroj, který vytvořili ruští youtubeři z kanálu Garage 54. Na silnice se s ním ale radši nepustili ani v Rusku.

Článek

Máte doma starou ladu, ale její pasivní bezpečnost vám přijde jaksi přehnaná? Chcete z ní postavit něco divočejšího? Inspirací může být tvorba ruského youtubového kanálu Garage 54. Koho taky jiného s tímto typem staveb.

Garážníci vzali pohonné ústrojí z blíže nejmenované lady, ovšem předpokládáme, že to byla nějaká starší verze „žigulíka“ - motor nemá vstřikování paliva, nýbrž karburátor. Zkrátili kardanovou hřídel a celé to posadili na speciálně vyrobený rám z tak akorát orezlých trubek, aby vytvořili styl rat rodu.

Natáčecí světlomety na staré ladě? I na koleni vyrobený systém funguje

AutoMoto

Přední kolo s bubnovou brzdou pochází z blíže nespecifikovaného motocyklu - a tady je první kámen úrazu. U auta se o většinu brzdění starají dvě přední kola. Tady je jedno, užší a s pouhou bubnovou brzdou.

Na druhou stranu prudké brzdění není něco, co by v tomhle stroji bylo dvakrát žádoucí. Všimněte si, že přímo proti rozkroku řidiče je část rámu motoru s poměrně ostrými hranami. A řidičova sedačka nemá žádné boční vedení, které by stálo za řeč, natož něco jako bezpečnostní pásy.

Není tedy asi třeba dodávat, že něco takového na silnice nesmí ani v Rusku, natož u nás nebo kdekoli v Evropské unii. Zábava na tom ale být může, a snad i celkem divoká, když ve videu slyšíme komentář, že to je „kočár z pekla“.

Reklama

Související témata:
Garage 54

Výběr článků

Načítám