Hlavní obsah

Honda Civic Type R nabírá na obrysech. Známe datum premiéry

Už 20. července se ukáže velmi očekávaný ostrý hatchback Honda Civic Type R. Společně s datem uvedení na trh dále japonská automobilka zveřejnila i zbrusu novou upoutávku.

Foto: Honda

Honda Civic Type R

Článek

Honda 20. července představí světu zcela nový Civic Type R, na který netrpělivě čeká většina milovníků ostrých hatchbacků. Do Evropy se vůz podívá v roce 2023.

Honda představila CR-V nové generace, zatím jen pro Američany

AutoMoto

O technice ani dalších detailech zatím nemáme od Hondy žádné bližší informace. V rámci teaseru se ale fanoušci dočkali alespoň několik sekund dlouhého videa, na kterém se jim dostane bližší pohled na design novinky a zvuk motoru, kterým by měl pravděpodobně být dvoulitrový přeplňovaný čtyřválec s výkonem až 320 koní.

Z vizuálního hlediska působí novinka velice zajímavým dojmem. Díky zvětšené mřížce chladiče se bude ostrá verze lišit od běžného civicu a v zadní části pak lze čekat střídmější řešení než už předchozí generace, která byla velmi kontroverzní. I tak se ale můžeme těšit na zadní křídlo, difuzor a tři centrální výfuky.

Honda Civic slaví 50 let. Patří k nejprodávanějším automobilům všech dob

AutoMoto

Úprav se dále dočká i kabina vozu a pochopitelně i různé technologie pod kapotou. Na bližší informace si ovšem budeme muset ještě pár dní počkat.

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám