Hlavní obsah

Frontman skupiny Kiss prodává svou corvette i s podepsanou kytarou

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Nejen majitelem, ale i barvou a číslem VIN je tato corvette C8 speciální. Paul Stanley ji prodává, aby ji někdo jiný využil, jak se patří – ať už ve sbírce, nebo na silnici.

Foto: Barrett-Jackson

Chevrolet Corvette C8 Convertible Paula Stanleyho.

Článek

Není mnoho známějších rockových kapel, než jsou američtí Kiss. Není mnoho známějších frontmanů, než je Starchild – vlastním jménem Paul Stanley, jeden ze zakladatelů této kapely a také nositel černé hvězdy na pravém oku v rámci svého jevištního make-upu. A právě ten bude v létě v aukci prodávat svůj Chevrolet Corvette C8 Convertible, který je však po designové stránce mnohem méně divoký než Stanleyho jevištní make-up.

Co činí tuhle corvette mimořádnou? Kromě majitele to je také fakt, že je prvním vyrobeným kusem modelového roku 2022 – má VIN končící 001. Mít konkrétně toto auto nebyl Stanleyho požadavek, nýbrž překvapení, které mu přichystal Chevrolet, píše web aukčního domu Barrett-Jackson, který bude vůz prodávat.

Za zmínku stojí také barva. Jmenuje se „Red Mist“, tedy „rudá mlha“, a aukční dům ji označuje za nástupce červené barvy na lehce upravené a dvoubarevné corvette C7, která se představila na SEMA Show v roce 2014. Na vnějšku té totiž Paul Stanley spolupracoval s designéry.

Foto: Chevrolet

Corvette C7 pro SEMA Show 2014, na jejímž designu se podílel Paul Stanley.

Kromě toho má prodávaná C8 standardní 6,2l osmiválec, osmistupňovou dvouspojkovou převodovku a aerodynamický paket LT3. S šedostříbrnými koly a béžovým interiérem není křiklavá, nepoutá na sebe pozornost víc, než je nutné. Takový byl Stanleyho cíl, když si ji objednával.

A proč ji prodává? „Chci, aby ji měl někdo, kdo z ní dostane víc – ať už ji postaví do sbírky, nebo s ní bude jezdit,“ říká. Sám sběratelem aut není, má jich jen pár, protože nemůže najednou jezdit ve více autech.

Stanleyho corvette se bude spolu s jednou z jeho kytar, která navíc nese vlastnoruční podpis, prodávat na aukci v Las Vegas, která bude probíhat mezi 30. červnem a 2. červencem tohoto roku. Vyvolávací cena ani odhad té prodejní nejsou zatím na světě.

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám