Hlavní obsah

První Corvette Z06 Convertible C8 se vydražila za milion dolarů. Peníze jdou na charitu

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Na americké Floridě se v aukci prodal první produkční kus supersportu Chevrolet Corvette Z06 Convertible gen. C8. Vítěz dražby za vůz zaplatil jeden milion dolarů, který poputuje na charitu.

Foto: Chevrolet

Dražba prvního kusu Chevroletu Corvette Z06 Convertible gen. C8 v sériové výrobě pro zákazníky

Článek

Chevrolet Corvette ve verzi Z06 Convertible je speciální auto samo o sobě, nemluvě o kusu se sériovým číslem „1“. Právě ten na Floridě vydražil Rick Hendrick, předseda představenstva Hendrick Automotive Group a vlastník Hendrick Motorsport, tedy stáje, která je čtrnáctinásobným vítězem NASCAR Cup Series.

První Chevrolet Corvette Z06 nové generace se vydražil za 78 milionů

AutoMoto

Podnikatel za vůz zaplatil 1 milion dolarů, tedy v přepočtu 22,4 milionu korun. Ty poputují na nadaci Thurgood Marshall College Fund, která podporuje začínající pedagogy.

Nový majitel bude mít možnost si vůz specifikovat podle svých představ. Navzdory fotkám, které naznačují něco jiného, se dražil výrobní slot, nikoliv konkrétní automobil, takže pokud se Hendrickovi nelíbí červená, může si vybrat jinou barvu.

Foto: Chevrolet

Osmiválec LT6 z Chevroletu Corvette Z06 gen. C8

Spolu s výtěžkem z dražby kupé Corvette Z06 C8 70th Anniversary, která proběhla dříve, je celková suma putující na charitu 4,6 milionu dolarů, tedy asi 103 milionů korun.

Pro úplnost, Corvette Z06 gen. C8 je v obou karosářských verzích vozem, který má v útrobách nejsilnější atmosférickou V8, jakou kdy kdo sériově dával do silničního auta. Jednotka s označením LT6 má objem 5,5 litru a produkuje 679 koňských sil, které pomocí osmistupňové převodovky posílá na zadní kola.

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám