Hlavní obsah

Hybridní Chevrolet Corvette potvrzen, osmiválec nejspíš zůstává

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Oficiální potvrzení příchodu hybridního Chevroletu Corvette je v souladu se starším spekulativním plánem, který hybridu přiřkl 6,2l atmosférický osmiválec. Automobilka hovoří také o elektrické verzi, ale zatím bez dalších detailů.

Foto: Chevrolet

Chevrolet Corvette Z06 (Ilustrační foto)

Článek

Spekulace o příchodu hybridní verze americké ikony Chevroletu Corvette kolují už velmi dlouho, ovšem nyní jim je konec. Stojí za ním Mark Reuss, prezident koncernu General Motors, pod nějž značka Chevrolet patří. V rozhovoru pro stanici CNBC potvrdil, že takový vůz máme čekat pro modelový rok 2023.

Chevrolet Corvette Z06 přijíždí s nejvýkonnějším atmosférickým motorem všech dob

AutoMoto

Hovořil o elektrifikovaném pohonném ústrojí, což znamená, že pořád nevíme, jestli půjde o tzv. full hybrid či plug-in hybrid. Není znám ani výkon vozu, je ovšem vysoce pravděpodobné, že bude mít pohon všech kol. To zas říká upoutávkové video, které Chevrolet sdílel po onom rozhovoru, na němž vidíme přední i zadní kola protáčet se na sněhu.

Zpráva o příchodu hybridní corvette pro modelový rok 2023 je v souladu se spekulativním harmonogramem uvádění jednotlivých verzí generace C8 na trh, který v roce 2020 zveřejnila americká společnost Hagerty.

Ten hovořil o příchodu hybridního ústrojí k 6,2l osmiválci LT2, pracujícímu v základní verzi Stingray. Výsledek by měl mít okolo 600 koní a pracovat v útrobách varianty Corvette Grand Sport.

První Corvette Z06 Convertible C8 se vydražila za milion dolarů. Peníze jdou na charitu

AutoMoto

Nic z tohoto však zatím nepovažujte za jisté - to jediné, co automobilka skutečně potvrdila, je brzký příchod corvette s nějakým, blíže neupřesněným hybridním pohonným ústrojím. A také, že elektrická verze bude následovat - ale není známo kdy ani s jakými parametry.

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám