Hlavní obsah

Ford Edge L debutuje v Číně. Má i obří displej po vzoru Mercedesu

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Automobilka Ford představuje nové SUV Edge L určené pro čínský trh. Auto nabídne dosud neotřelý design a mimo to i obří displej v kabině, který má neuvěřitelných 27 palců v úhlopříčce.

Foto: Ford

Ford Edge L

Článek

Ford Edge L je tu a v Číně nahrazuje Edge Plus. Sedmimístné SUV od americké automobilky je nově jedním z největších aut ve své třídě na tamním trhu, nabídne rozměry 5000 mm na délku, 1961 na šířku a 1773 mm na výšku, přičemž rozvor činí 2950 mm. Auto stojí na jednadvacetipalcových kolech.

Foto: Ford

Ford Edge L

Čínská novinka dorazila na trh s dosud neotřelým designem od Fordu, které nabízí moderní horizontální LED pásek na přídi, velkou přední mřížku chladiče nebo výsuvné kliky u dveří. Auto se vyznačuje také poměrně neobvyklou linií střechy, která směrem k zádi tvoří mírný oblouk. Na zádi nalezneme výrazný nápis Edge.

Zajímavá řešení nabídne i v kabině, která zaujme stejně jako exteriér. Největším lákadlem bude rozhodně obří sada obrazovek, kterou tvoří 12,3palcový displej přístrojů sdružený s masivní, sedmadvacetipalcovou obrazovkou infotainmentu. Výbava skýtá i ambientní osvětlení, head-up displej nebo audiosystém Bang & Olufsen. Nechybí ani panoramatické střešní okno a řada jízdních asistentů.

Foto: Ford

Ford Edge L

Edge L nabídne zákazníkům přeplňovaný dvoulitrový benzínový motor s výkonem 249 koňských sil a 378 N.m točivého momentu. Ford bude sedmimístné SUV nabízet i jako hybrid s výkonem 271 koní. Oba modely budou nabízet automatickou převodovku a pohon všech kol. Auto se na čínský trh v benzínové verzi podívá na konci dubna, hybrid dorazí v červenci.

Po Fordu Fiesta v Evropě končí i Kia Rio

AutoMoto

Reklama

Související témata:

Související články

Ford žádá o patent na režim pro autokino

Hodí se do autokina, ale připomíná zakázanou praktiku fanoušků automobilového tuningu. Takový režim pro stojící vozidlo si chce nechat patentovat Ford.

Ford se vrátí do formule 1

Ford se připojí k týmu Red Bull Racing na startovním roštu formule 1 od roku 2026 prostřednictvím dohody o partnerství. Uniklou informaci během pátku potvrdili...

Výběr článků

Načítám