Hlavní obsah

Po Fordu Fiesta v Evropě končí i Kia Rio

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Další pevná součást evropské nabídky malých vozů opouští trh. Po Fordu Fiesta je tomu tak i v případě Kie Rio. Letos už lze vybírat jen ze skladových zásob, objednávky nových vozů byly zastaveny, píše britský Autocar.

Kia Rio modelového roku 2021Video: Kia

 
Článek

Kia Rio na evropském i australském trhu končí, automobilka se jej rozhodla vyřadit z nabídky, alespoň prozatím bez nástupce. Jak uvedl Autocar, Kia zastavila dodávky pro evropské a britské specifikace ria, které se vyrábí v továrně Sohari v Jižní Koreji. Kupující mají přístup pouze ke zbývajícím zásobám a po jejich vyčerpání, pravděpodobně před koncem roku 2023, se očekává, že model opustí evropské trhy.

Bez plánovaného přímého nástupce tak roli převezme menší model Picanto a především crossover Stonic, který je však se základní cenovkou 404 980 korun o 65 tisíc korun dražší než doprodávaný hatchback Rio.

Podle dat Sdružení dovozců automobilů se na českém trhu za loňský rok prodalo 823 kusů, v kategorii malých vozů jde o deváté místo.

Čtvrtá generace modelu Kia Rio dorazila v roce 2016. Korejský hatchback prošel mírným faceliftem v roce 2020, což znamená, že se již blíží ke konci svého normálního životního cyklu. Zda a kdy dorazí model páté generace a které trhy jej dostanou, není jasné.

Ford Fiesta v příštím roce skončí bez nástupce

AutoMoto

Kia Rio 1,2 DPI po faceliftu v testu: V jednoduchosti je síla

AutoMoto

Reklama

Související témata:
Kia Rio

Výběr článků

Načítám