Hlavní obsah

Ford poodhalil koncept elektrického pick-upu v ostré verzi

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Generální ředitel Fordu Jim Farley zveřejnil fotografii, kde částečně odhaluje koncept založený na elektrickém pick-upu F-150 Lightning. V rámci oznámené spolupráce na poli formule 1 jej ukázal pilotovi Red Bullu Danielu Ricciardovi.

Foto: Ford

Generální ředitel Fordu Jim Farley částečně odhaluje koncept ostrého elektrického pick-upu, napravo jezdec stáje Red Bull Racing Daniel Ricciardo

Článek

Spolupráce stáje Red Bull Racing a Fordu se neomezí jen na název motoru v monopostu F1 od roku 2026. Divize Ford Performance chystá další společné projekty jako koncept vycházející z elektrického pick-upu F-150 Lightning.

Vůz zřejmě dostane divoký bodykit a sedí podstatně blíže k zemi. Můžeme vidět širší přední a zadní blatníky a aerodynamický přední nárazník s přídavnými nasávacími otvory a světle modrými akcenty. Zbytek karoserie je zakrytý, ale na korbě je náznak dalšího komponentu, který může zlepšit aerodynamické vlastnosti, což je specialita závodní divize Red Bullu.

Příspěvek na Twitteru neodhaluje žádné technické specifikace, ale slibuje, že se o něm brzy dozvíme více. Nicméně, soudě podle dalších podobných konceptů lze s jistotou předpokládat, že bude mít čtyřcifernou hodnotu výstupního výkonu a nastavení podvozku zaměřené na trať.

Nejvýkonnějším z předchozích podobně zaměřených konceptů byl Supervan s výkonem 1471 kW. Cílem těchto studií je předvést potenciál elektromobilů z hlediska výkonu a vzrušení, takže žádný z nich není určen k výrobě.

Ford se vrátí do formule 1

AutoMoto

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám