Hlavní obsah

Fiat má oživit maličké topolino

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Italský Fiat údajně znovu uvede na trh model s názvem Topolino, který se naposledy vyráběl před šedesáti lety. Nevznikne ale jako zcela nový vůz, protože využije základy maličkého Citroënu Ami. Uvedl to server Automotive News, který se odvolává na zdroje uvnitř automobilky.

Foto: Fiat

Fiat 500 Topolino

Článek

Název Topolino Fiat nepoužíval více než 60 let, ale v roce 2023 by se měl vrátit společně s maličkým elektrickým vozem určeným do města. Vůz však Fiat nevyvíjí od samého začátku. Využije sdílenou platformu a základy z Citroënu Ami, který už se v Evropě prodává.

Citroën má miniaturního Kamaráda. Model Ami je navržen pro levné sdílení

AutoMoto

S těmito informacemi přispěchal web Automotive News, který uvedl, že Fiat už postavil první prototyp, jenž už dokonce představil prodejcům. Vůz podle jednoho z nich skutečně stojí na základech Citroënu, ale údajně nabízí rafinovanější řešení i vzhled.

Foto: Citroën

Citroën Ami

Citroën Ami je dlouhý jen 2,41 metru, uveze dva pasažéry a pohání ho elektromotor s výkonem 8 koní. Nejvyšší rychlost je stanovena na 45 kilometrů za hodinu a baterie mu poskytují dojezd i 75 kilometrů. V některých zemích Evropy je navíc auto klasifikováno jako čtyřkolka, takže jej lze řídit od 15 let.

Fiat chystá velkou modernizaci, během pěti let uvede čtyři důležité novinky

AutoMoto

Očekává se, že Fiat vůz představí v roce 2023 se stejnými technickými specifikacemi, jako má Citroën. Rozdíl by mohl být v kabině, kde má Fiat nabídnout větší luxus. Topolino by se pak mělo vyrábět v marocké továrně v Kenitře.

Svou verzi na stejné téma už také uvedl příbuzný Opel s vozem Rocks-e.

Foto: Opel

Opel Rocks-e

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám