Hlavní obsah

Stárnoucí Fiat Panda má na trhu vydržet ještě čtyři roky

Fiat Panda se v současné generaci může vyrábět až do roku 2026, píše agentura Reuters s odvoláním na dobře informované zdroje.

Foto: Fiat

Fiat Panda Cross po faceliftu

Článek

Panda se podle Reuters bude nadále montovat v továrně Fiat v Pomigliano v jižní Itálii až do roku 2026. Informaci údajně potvrdily odbory kovodělníků po setkání se zástupci automobilky. Továrna v Pomigliano také začne velmi brzy montovat novou Alfu Romeo Tonale, čímž dále rozšíří portfolio již tak vytíženého závodu.

Současná generace Fiatu Panda byla uvedena na trh už v roce 2011 a stále je jedním z nejprodávanějších modelů značky. Panda sdílí platformu s Lancií Ypsilon a spalovací verzí Fiatu 500, které jsou stále v prodeji.

Fiat bude v Evropě od roku 2027 prodávat jen elektromobily

AutoMoto

Nedávno Carlos Tavares, generální ředitel koncernu Stellantis, kam Fiat patří, vyjádřil své obavy z vysokých cen nových vozů. V rozhovoru s The Detroit Bureau řekl, že je „velmi znepokojen tím, že efekt cenové dostupnosti se stane mnohem větším problémem, jak eskalují inflační tlaky“.

Jedním z nápadů automobilky, jak proti tomu bojovat, je nová vlna cenově dostupných kompaktních elektrických vozidel, které však přijdou až později v tomto desetiletí.

Ostatně, Fiat bude podle dřívějšího oficiálního oznámení v Evropě od roku 2027 prodávat jen elektrická auta. Než se tak stane, může být alternativou právě „nesmrtelný” Fiat Panda.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám