Hlavní obsah

Elektrický roadster Polestar O2 se dočká sériové výroby, dostane číslo 6

Polestar 6 se bude vyrábět díky velmi kladné reakci veřejnosti na konceptu O2. Bude stát na platformě modelu 5, což znamená ohromné výkony. Nejdůležitější u něj ovšem bude skládací střecha.

Foto: Polestar

Koncept Polestar O2

Článek

Švédská značka Polestar bude vyrábět dvoudveřový elektrický roadster, kterým je koncept O2, představený v březnu letošního roku. Dostane jméno Polestar 6 a na trhu se objeví v roce 2026, uvedla automobilka.

Podle šéfa značky Thomase Ingenlatha za tím stojí ohromný ohlas zákazníků a tisku na březnovou prezentaci konceptu. Chystaný vůz označil za „perfektní kombinaci vysokého elektrického výkonu a zážitky z čerstvého vzduchu se staženou střechou“.

Foto: Polestar

Koncept Polestar O2 má očividně pevnou skládací střechu.

Číslo 6 znamená, že vůz bude v hierarchii značky stát nad chystaným grand tourerem, označeným 5. Můžeme také odhadovat, že podobně jako ostatní modely značky si 6 ponechá velkou část designových prvků konceptu O2.

Automobilka rovnou ohlásila speciální edici s názvem „LA Concept“, kterou ukázala několika fotografiemi. Vznikne v pěti stech kusech a dostane modrou barvu Sky (česky „obloha“), 21″ kola a interiér čalouněný světlou kůží. Bude tak zrcadlit provedení konceptu.

Koncept Polestar O2 předpovídá nový věk pro sportovní roadstery

AutoMoto

Technickým základem má být platforma modelu 5, která má 800V architekturu. Její dva elektromotory nabízejí dohromady 884 koní a 900 Nm, což stačí ke zrychlení na stovku za 3,2 sekundy, a nejvyšší rychlost 250 km/h. Cena zatím není známá, ale automobilka už nyní přijímá rezervace.

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám