Hlavní obsah

Koncept Polestar O2 předpovídá nový věk pro sportovní roadstery

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Odnož Volva, švédsko-čínská automobilka Polestar, ukázala koncept sportovního roadsteru O2.

Koncept Polestar O2Video: Polestar

 
Článek

Přibližně přede dvěma lety automobilka Polestar odhalila koncept Precept jako náznak budoucnosti. Právě design čtyřdveřového prototypu rozvíjí i další koncept O2, čtyřmístný roadster. Má definovat „sportovní roadstery pro elektrický věk“.

Jde o sportovní elektrický vůz s pevnou skládací střechou s klasickými proporcemi, ale těžící z nejnovějšího technologického vývoje.

Polestar ukázal unikátní 2 Arctic Circle. Má hřeby v pneumatikách a vyšší výkon

AutoMoto

Polestar popisuje O2 jako typický roadster, který díky své lepené hliníkové platformě odvozené z architektury Polestaru 5 má vynikat tuhostí a z toho plynoucích jízdních vlastností. O parametry elektrického pohonu se však automobilka bohužel nepodělila.

Nezapomněla však zmínit ekologickou stránku. Všechny měkké komponenty interiéru jsou vyrobeny z recyklovaného polyesteru včetně pěny, lepidla, 3D pletených vláken a netkané laminace. V celém šasi jsou použity různé druhy hliníku, většinou z recyklovaného hliníku.

Chystaný crossover Polestar 4 má být rivalem pro elektrické Porsche Macan

AutoMoto

Zaujme autonomní dron integrovaný za zadními sedadly. Byl navržen tak, aby vozidlo následoval v pohybu a natáčel jízdní scény. To je možné díky speciálnímu křídlu, které se zvedá za zadními sedadly a vytváří klidnou oblast podtlaku, která umožňuje dronu vzlétnout, když je auto v pohybu.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám