Hlavní obsah

Chci z konceptu O2 udělat realitu, říká šéf Polestaru

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Koncept Polestaru O2 by se mohl stát realitou. Už při představení na Festivalu rychlosti v Goodwoodu měl údajně funkční a pořádně silné pohonné ústrojí.

Foto: Polestar

Koncept Polestar O2

Článek

Když švédská automobilka Polestar zkraje března letošního roku ukázala dvoudveřový koncept O2, mnoho fanoušků zajímavých aut tím příjemně překvapila. Elektrický kabriolet tu nebyl od dob první Tesly Roadster a aktuálně se žádné takové auto neprodává. O dvoudveřovém kupé, kterým O2 také může být, to platí jakbysmet.

Thomas Ingenlath, šéf Polestaru, po vystavení konceptu na Festivalu rychlosti v Goodwoodu pro magazín Top Gear odhalil, že z něj chce udělat produkční vůz. Ale nejde to jen tak. „Když namalujete obraz, je vždycky dobré ho nechat pár měsíců uležet a pak se na něj podívat, jestli je pořád dobrý,“ přirovnává.

Koncept Polestar O2 předpovídá nový věk pro sportovní roadstery

AutoMoto

Koncept ovšem dost možná už vznikal s ideou sériové výroby někdy v budoucnu. Web magazínu uvádí, že to není jen prázdná schránka – při goodwoodském představení mělo v útrobách být 883k elektrické pohonné ústrojí, které podpírá Polestar 5.

Toto ústrojí je pro automobilku docela důležité, neboť je výsledkem jejího vlastního vývoje. „Je úchvatné, co můžete s elektromotory dělat,“ řekl v minulosti Ingenlath na adresu ústrojí Polestaru 5. „Ale výkon nebude výjimečný, protože takový umí i Tesla... a vlastně kdokoliv jiný,“ řekl.

„Otázkou je, jak ta věc jezdí a já jsem si stoprocentně jistý, že chlapci v našem britském týmu a specialisti na ladění v Göteborgu udělají z Polestaru 5 auto, které si řidiči mohou opravdu užít. Takové, které bude skutečně dobře ovladatelné,“ dodal.

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám