Hlavní obsah

Do aukce míří subaru, se kterým Ken Block řádil na X Games

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Slavný jezdec Ken Block se s upraveným Subaru Impreza RS zúčastnil prvního i druhého ročníku X Games Rally a zanechal v něm svůj podpis. Poté vůz změnil vlastníka a prošel dalšími úpravami. Rozhodně nejde o muzejní exponát, ale o pravověrné sportovní náčiní, které jde nyní do aukce.

Foto: Bring a Trailer

Ken Block se s vozem umístil během X Games Rally na druhém a třetím místě

Článek

Subaru Impreza je legendou na tratích rally závodů. Na americkém aukčním webu Bring a Trailer se však nyní draží vůz, který bude mít pro mnohé fanoušky speciální hodnotu. Právě za volantem tohoto Subaru Impreza 2.5 RS se totiž Ken Block zúčastnil prvního ročníku X Games Rally v roce 2006.

Vůz vyrobený v roce 2004 prošel úpravou u společnosti Vermont SportsCar, která se specializuje na rally vozy značky Subaru. Pod kapotou je vyladěný 2,0litrový plochý čtyřválec, který je spojen se šestistupňovou manuální převodovkou. Vůz má nastavitelný středový diferenciál a samosvorné diferenciály Cusco vpředu i vzadu.

Mezi další úpravy patří nastavitelný podvozek Öhlins, řídicí jednotka MoTec, vnitřní ochranná klec, ochrana podvozku, podběhy vyplňují 16palcová kola Speedline Corse a na kapotě vidíme přídavnou světelnou rampu.

Vůz byl dokončen v roce 2006, kdy se s ním Ken Block a jeho spolujezdec Alex Gelsomino zúčastnili vůbec prvního rally závodu na X Games. Posádka tehdy skončila třetí, v roce 2007 se ale do závodu vrátila a skončila na druhém místě. V roce 2009 vůz koupil závodník Mark Fox a vydal se s ním na další rally závody.

Během let vůz lehce změnil svůj vzhled, modro-černou barevnou kombinaci exteriéru nahradila černá folie s logy sponzorů. V kabině jsou však stále podpisy Kena Blocka a Travise Pastrany, který první rally na X Games v roce 2006 ovládl. Spolujezdec Gelsomino je pak podepsán v knize specifikace vozu.

Dražba vozu by měla skončit ve středu 20. prosince, přičemž v době přípravy článku byl nejvyšší příhoz 46 250 dolarů, tedy v přepočtu lehce přes milion korun. Vůz sice není žádná leštěnka, což nás při jeho minulosti ani nemůže překvapit, lze však předpokládat, že jeho cena ještě poroste.

10 nejzajímavějších aut Kena Blocka: Jezdil i fabií nebo elektrickým audi

AutoMoto

Dcera zesnulého Kena Blocka vyvezla jeho růžové porsche na slavný vrch Pikes Peak

AutoMoto

Reklama

Výběr článků

Načítám