Hlavní obsah

Designér navrhl, jak by mohla vypadat příští generace Mazdy 6

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Jak bude vypadat příští generace Mazdy 6, je zatím stále ve hvězdách, ale jedna z prací designéra stojícího za profilem Sugar Design na Instagramu může dávat docela slušnou představu, budeme-li věřit, že již odhalené SUV CX-60 určuje designový směr nových mazd.

Foto: Mazda

Mazda CX-60 (Ilustrační foto)

Článek

Nedávno představená Mazda CX-60, která je v designu dost odlišná od stávajících mazd, nejspíš poměrně jasně ukázala budoucnost vzhledu aut této japonské značky. Na to sází profil Sugar Design na Instagramu, který přináší svůj názor na to, jak by mohlo vypadat auto fanoušky očekávané poněkud toužebněji - nová „šestka“.

V podstatě na tom nic není, autor ilustrace vzal prvky z CX-60 a upravil je tak, aby pasovaly na sedan. Přidal linie střechy a oken podobné dosavadní „šestce“, upravil proporce tak, aby odpovídaly autu s vpředu podélně uloženým motorem a pohonem zadních kol. Samozřejmě, tohle není práce Mazdy, takže skutečný vůz může vypadat úplně jinak, ale zásadní odlišnosti se nejeví příliš pravděpodobnými.

Že příští generace Mazdy 6 dostane novou platformu s klasickou koncepcí, kterou využívají dodnes vozy značek Mercedes-Benz a BMW, mimo jiných, je známo už delší dobu. Kdy tento vůz přijde na trh, je ovšem zatím stále otázkou.

Mazda se chce stát luxusní značkou, ale ne konkurencí německému trojlístku

AutoMoto

Starší informace hovořily o tom, že by to mělo být v první polovině letošního roku, ale objevovaly se také zprávy říkající, že to bude až později a letos se dočkáme dalšího faceliftu stávající generace. Tomu by odpovídal i fakt, že bylo nedávno odhaleno již zmíněné SUV CX-60.

Protože bude nová „šestka“ stát na stejném technickém základě, můžeme očekávat plug-in hybridní pohonné ústrojí, a také již dlouho zmiňované šestiválce - benzínový s technologií SPCCI, tedy svíčkou řízeného kompresního zapalování, a také klasický vznětový - s 48V mild hybridním ústrojím.

Anketa

Líbila by se vám nová Mazda 6, kdyby vypadala takto?
Ano
71,6 %
Ano, ale ta současná je hezčí
9 %
Ne
19,4 %
HLASOVÁNÍ SKONČILO: Celkem hlasovalo 489 čtenářů.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám