Hlavní obsah

Další znovuzrození legendy. Renault 4 se vrací jako elektrický offroad

Renault chystá reinkarnaci modelu 4, kterého se vyrobilo přes osm milionů kusů. Novinka však nemá být levným autem pro masy, nýbrž elektromobilem s pohonem 4×4.

Foto: Renault

Upoutávka konceptu znovuzrozeného Renaultu 4

Článek

Podobně jako se v době elektrické dočká znovuzrození Renault 5, chystá se reinkarnace i jeho slavnějšího sourozence – modelu 4. Ten se v originále vyráběl v letech 1961–1994 a za tu dobu ho vzniklo přes osm milionů kusů.

Novinka, která se představí už zanedlouho na pařížském autosalonu, se poodhalila na dvou ilustracích zveřejněných samotnou automobilkou. Je jasně poznat, že tvarem karoserie bude odkazovat na původní „čtyřku“, ovšem má to být malý elektromobil s pohonem všech kol.

Foto: Renault

Upoutávka konceptu znovuzrozeného Renaultu 4

Inspirace pro koncept, na který se můžeme těšit již brzy, je charitativní soutěž 4L Trophy, v níž závodí Renaulty 4 napříč marockou pouští a která letos slaví 25. výročí. Produkční reinkarnace „čtyřky“, která má přijít v roce 2025, však bude běžným autem.

Podle webu Autocar má připomínat původní Renault 4 jen jménem a vzhledem, jinak to má být ryze moderní elektromobil. Má také v nabídce značky stát nad reinkarnovanou „pětkou“, nebude tedy levným autem pro masy, jako byl původní vůz.

Foto: Renault

Původní Renault 4

Reklama

Související články

Nové Mitsubishi ASX je převlečeným renaultem

Nové Mitsubishi ASX, které se začne prodávat v příštím roce, fanoušci Renaultu už nějaký ten pátek znají pod jménem Captur. V rámci alianční spolupráce ovšem...

Výběr článků

Načítám