Hlavní obsah

BMW i3 současné generace se zřejmě bude vyrábět nezvykle dlouho

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Mnichovská automobilka BMW hodlá vyrábět svůj nejmenší elektrický model i3 do roku 2024. Deníku Leipziger Volkszeitung to potvrdil její mluvčí. Elektromobil se pravděpodobně dočká vylepšení baterií.

Foto: Petr Horník, Právo

BMW i3s REx

Článek

Model i3 byl na evropském trhu v roce 2013 jedním z prvních sériově vyráběných elektromobilů od velké evropské značky. Nikdy to nebyl prodejní trhák, ale do dnešní doby působí trochu jako sci-fi auto. Nejspíš i proto má v současné generaci vydržet až do roku 2024. To je pro BMW nevídaných 11 let ve výrobě.

BMW i3 s pomocným spalovacím motorem se nevrátí, prý nemá budoucnost

AutoMoto

Současný model je vybavený soustavou baterií s kapacitou 42,2 kWh, na kterou vůz ujede přibližně 245 kilometrů dle přísnější normy WLTP. Ne vždy tomu tak ale bylo a původní i3 měla baterii pouze s kapacitou 21,6 kWh, která autu umožnila dojezd 160 kilometrů.

Foto: Petr Horník, Právo

BMW i3s REx

Aby však mohla být i3 plně konkurenceschopná a odpovídala nárokům ambiciózní automobilky, dá se očekávat, že přijde další vylepšení baterií. To by mohlo podle zákulisních spekulací dorazit už na konci roku 2020.

Extrémně vzácné auto stojí jen tak v garáži. Důvod je záhadou

AutoMoto

Co bude s i3 po roce 2024 zatím není jasné, ale dá se předpokládat, že to bude konec tohoto modelu. BMW totiž plánuje v rámci elektrifikace velké změny a i3 do tohoto profilu nemusí pasovat. Určitě ale vstoupí do historie nejen jako auto, které ve své době díky tvarům, pohonu a exotickým materiálům působilo vážně nezvykle, ale také jako jedno z nejdéle vyráběných BMW.

Reklama

Související témata:

Související články

Nové BMW X3 už je také na baterky

Německá automobilka BMW oznámila prodej elektrifikované verze třetí generace SUV X3. S označením X3 xDrive30e bude v sobě spojovat čtyřválcovou pohonnou...

Výběr článků

Načítám