Hlavní obsah

Autotec přináší mnoho novinek

Právo, Petr Knötig

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

BRNO

Velké množství novinek v oblasti užitkových automobilů připravují pořadatelé letošního veletrhu Autotec, který pro veřejnost začne v sobotu na brněnském výstavišti. Představí se 522 vystavovatelů z 22 zemí, kteří budou zastupovat tisícovku výrobců vozidel i doplňků či distributory.

Foto: Stanislava Dvořáková

Sociálně terapeutická dílna CEDR v Ústí nad Orlicí připravila ke svému 5.výročí založení seznámení veřejnosti se svojí činností.

Článek

"Poprvé budou těžké nákladní automobily umístěné pod střechou v novém pavilónu F. Speciálně se představí nový český autobus pro městský provoz na plynový pohon," uvedl manažer veletrhu Jiří Čikl.

Veletrh kromě techniky a novinek u užitkových aut přinese i bohatý doprovodný program. K vidění bude speciální kluzná plocha se školou smyku a čtyřikrát denně záchranáři předvedou vyprošťování lidí z havarovaného autobusu. Milovníci starých veteránů se mohou těšit do pavilónu G2 na výstavu historických aut a motocyklů z celého světa od roku 1904.

"Bohatý program pro děti bude především v pavilónu Y a jeho okolí. Jednak nabídneme výsledky prací dětské výtvarné soutěže, ale také budou děti hodnotit těžké tahače a v neděli se mohou zúčastnit akce o rekord, když přinesou svého angličáka, který prodlouží hada z malých autíček," dodala Magdalena Janoutová z pořádající agentury.

Na veletrhu bude i řada novinek ve světě doplňků, komponentů a nástaveb pro auta, které předvedou především čeští výrobci, kteří v této oblasti patří k nejlepším v Evropě. Navíc řada automobilek představí své novinky. Chybět nebude ani nejsilnější nákladní auto svého druhu na trhu, a to Volvo model FH 16 s výkonem motoru 610 koní a 2 800 N.m točivého momentu. Pro vyznavače alternativních pohonů vozidel bude na výstavišti nejméně deset výrobců představovat novinky ve stáncích některých výrobců vozů.

"Výstaviště bude pro veřejnost otevřeno od 5. do 9. června od 9 do 18 hodin. O víkendu mohou rodiny využít výhodnější vstupné, které pro dospělé činí u celodenní jízdenky 80 korun a zlevněné je poloviční. Skupinové vstupné za 40 korun na osobu je určené pro školy a skupiny nad 20 lidí," doplnila tisková mluvčí veletrhu Jarmila Vavrušová.

Reklama

Související témata:

Související články

Na Autotec bude lákat i Dunehawk a Murano

Letošní mezinárodní veletrh Autotec v Brně bude od 4. do 9. června místem, kde se české veřejnosti v premiéře představí Nissan Murano a zajímavá studie Nissan...

Výběr článků

Načítám