Hlavní obsah

Na Autotec bude lákat i Dunehawk a Murano

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

BRNO

Letošní mezinárodní veletrh Autotec v Brně bude od 4. do 9. června místem, kde se české veřejnosti v premiéře představí Nissan Murano a zajímavá studie Nissan Dunehawk. Kromě těchto lahůdek Nissan v Brně představí další terénní, užitkové a nákladní vozy. Stejně jako řada dalších výrobců.

Foto: Robert Rohál

Nově vydané retrospektivní album Marcely Laiferové přináší další dvacítků hitů.

Článek

Nové Murano by mělo být v Evropě na trhu počátkem roku 2005. "Ceny a výbavy pro Českou republiku budou známy do tří měsíců," uvedl prezident Nissan ČR Teruaki Nogiwa.

Autotec se letos bude konat po desáté. První výstavou automobilovému průmyslu pod názvem Autotec hostilo brněnské výstaviště v roce 1992. O tři roky později se k němu přidává i Autosalon, který byl od počátku zaměřen na běžného spotřebitele, zatímco Autotec je zacílen na veřejnost odbornou. "Tyto veletrhy si za svou dobu existence vybudovaly ve střední Evropě dobrou pověst i uznání profesionálů," řekl obchodní ředitel Veletrhy Brno Radek Pažout.

Kromě exponátů a dalších odborných aktivit je pro návštěvníky veletrhu připraven doprovodný program. V sobotu se uskuteční setkání řidiček. Chybět nebude terénní polygon či možnost testovacích jízd. V neděli 6. června se tak v pavilonu Y brněnského výstaviště bude konat pokus o překonání rekordu v délce hada z angličáků poskládaných za sebou. Stávající rekord je 190,5 metru, což představuje hada z 2698 angličáků. V rámci laické soutěže Babytruck bude patnáctičlenná porota dětí vybírat nejlepší exponát veletrhu.

Scania se bude určitě chlubit novou řadou tahačů a podvozků s označením R., které na konci března uvedla na český trh. Novinkou bude i nízkopodlažní autobus pro městskou a příměstskou dopravu TEDOM 123G, kterou představí stejnojmenná společnost. Autobus je poháněn elektronicky řízeným plynovým motorem, který splňuje normu EURO IV.

Reklama

Související témata:

Související články

Další nissan na obzoru

Uživatelé terénního vozu Nissan Patrol vědí, na co se mohou spolehnout. Tisícikilometrové vzdálenosti Afrikou stejně jako zdolávání výšek Krkonoš, extrémní...

Dunehawk: vize SUV pro Evropu

Studie Dunehawk představená nedávno na frankfurtském autosalonu, je vizí nissanu s pohonem všech kol zítřka.

Výběr článků

Načítám