Hlavní obsah

Škoda poutá na novou Octavii RS těsně před ženevskou premiérou, poprvé bude do zásuvky

Novinky, laz

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Mladoboleslavská automobilka odhaluje své plány pro ženevský autosalon. Ve výstavní premiéře se ukáže Kamiq Scoutline, vůbec poprvé ale bude k vidění Octavia RS čtvrté generace.

Škoda Octavia RS iV upoutávkaVideo: Škoda Auto

 
Článek

Z přiloženého videa vidíme jen detaily chystané novinky - černou masku chladiče, velké disky kol či zadní spoiler. Záběry také míří na sportovní sedadla a volant v interiéru. Vše s novými logy RS, se kterými jako první přišel Kodiaq RS.

Přestože se nakonec Octavia RS představí ve třech motorizacích, včetně zážehové a vznětové verze, v Ženevě se vše bude soustředit na plug-in hybridní variantu iV.

Automobilka oficiálně potvrdila i první technická data. Benzinový motor 1,4 TSI a elektromotor o výkonu 85 kW spolu generují systémový výkon 180 kW (245 k) a točivý moment 400 Nm.

Nabíjecí port plug-in hybridní Škody Octavia RS iV

Emise CO2 dle předběžných údajů činí přibližně 30 g/km v cyklu WLTP, díky čemuž auto v Česku dostane značky pro elektromobily - majitelé tedy mohou počítat s volnými pražskými parkovacími zónami a uvolněním od dálničního poplatku. Octavia RS iV ujede v cyklu WLTP až 55 kilometrů s čistě elektrickým pohonem.

Co dalšího v Ženevě?

V Ženevě se ukáže i standardní Octavia iV s plug-in hybridním ústrojím. V tomto případě podává motor 1,4 TSI spolu s elektromotorem systémový výkon 150 kW (204 k) a maximální točivý moment 350 Nm.

Lithium-iontová vysokonapěťová baterie této varianty pohonu, kterou lze kombinovat s výbavami Ambition a Style, má kapacitu 37 Ah, resp. 13 kWh. Octavii iV lze nabíjet, stejně jako RS iV, z pohodlí domova pomocí 230V zásuvky nebo wallboxu.

Škoda Scoutline bude v nabídce i pro SUV. Jako první ji dostane Kamiq

AutoMoto

K vidění bude také již virtuálně představený Karoq ve verzi Scoutline. Bude k dispozici pro všechny motory této modelové řady, pokrývající výkonové spektrum od 66 kW (90 k) do 110 kW (150 k).

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám