Hlavní obsah

Audi poutá na koncept Activesphere, má ladné křivky s podvozkem offroadu

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Už 26. ledna se dočkáme čtvrtého a posledního konceptu Audi z řady „sphere“ s názvem Activesphere. Jedná se jakési spojení elektrického kupé a crossoveru a díky novým upoutávkám můžeme vidět jeho interiér a střechu.

Foto: Audi

Audi Activesphere Concept

Článek

Budoucnost Audi je v rukou čtyř spektakulárních konceptů. Tři už jsme měli možnost spatřit, přičemž ten nejvelkolepější, čtvrtý, má mít oficiální premiéru už 26. ledna příštího roku.

Na oficiálních snímcích od Audi je vidět prosklená střecha vozidla, které má částečně připomínat kupé i crossover. Cestující tak budou mít dostatek místa, zároveň široký rozhled do všech stran. Audi tvrdí, že vůz bude mít nejlepší terénní schopnosti, adaptivní odpružení a terénní pneumatiky pod širokými blatníky.

Foto: Audi

Audi Activesphere Concept

Auto bude elektrické a Audi o něm tvrdí, že reprezentuje „maximální svobodu“ pro uživatele. Podrobnosti o pohonném ústrojí jsme se ale zatím oficiálně nedozvěděli.

Jak už jsme uváděli, Audi již dříve odhalilo tři koncepty „sphere“. Prvním byl elektrický sporťák Skysphere v srpnu 2021, následovaný sedanem na baterie s názvem Grandsphere. Před pár měsíci se pak představil i třetí vůz, minivan Urbansphere s výjimečně velkou kabinou. Otázkou pak zůstává, na co se můžeme těšit v případě čtvrtého, údajně nejvelkolepějšího stroje.

Audi Urbansphere je pojízdným obývákem na elektřinu

AutoMoto

Reklama

Související články

Audi má nové logo, málokdo si toho ale všiml

Audi má nové logo. Pořád se drží čtyř kruhů, trochu však mění jejich design a používá bílou barvu místo chromu. Čtyři kruhy letos navíc slaví 90 let.

Výběr článků

Načítám