Hlavní obsah

Alpina ukázala jeden z nejrychlejších a nejstylovějších způsobů pro přepravu šesti lidí

Novinky, laz

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Dvorní ladič BMW se podíval také na největší SUV v nabídce mnichovské automobilky. Vznikla Alpina XB7 s výkonem ohromných 621 koňských sil. Péče z Buchloe ale tradičně neznamená jen zvýšení výkonu.

Alpina vyladila největší SUV od BMW, výkonem ohromíVideo: Alpina

 
Článek

Základem pro Alpinu XB7 je BMW X7 ve verzi M50i o výkonu 390 kW (530 koní) a s točivým momentem 750 Nm. Mastodont od Alpiny je rovněž poháněn zážehovým osmiválcem o zdvihovém objemu 4,4 litru, ale vyladěný na 457 kW, 621 koní. Přeplňovaný dvěma turbodmychadly podává 800 Nm maximálního točivého momentu v rozsahu mezi 2 000 a 5 000 ot. /min.

Alpina D3 S má nejsilnější diesel pro české Auto roku

AutoMoto

Ve spojení s osmistupňovou samočinnou převodovkou a pohonem všech kol je zrychlení z 0 na 100 km/h otázkou 4,2 sekund, přičemž maximální rychlost činí 290 km/h.

Vizuálně si všimnete odlišných nárazníků a volitelných 23palcových kovaných kol s pneumatikami Pirelli o rozměrech 325/30 ZR23. Za koly se pak schovávají lepší brzdy Brembo, přepracován je tradičně i podvozek, použity jsou vzduchové měchy.

Nové BMW M3 jako kombi nebude, lákavou variantu nabízí Alpina

Autosalon Frankfurt

V interiéru najdete i odlišné materiály, na střeše můžete mít hvězdnou oblohu z LED, digitální přístrojový štít je pak již tradičně do modré. Alpina zůstává až šestimístná, jako výchozí model. Splašený stěhovák v základní výbavě přijde na 4 190 400 korun.

Reklama

Související témata:

Související články

Nové BMW řady 4 už pózuje v maskáčích

Premiéra BMW řady 4 kupé je na programu v letošním roce. Bavorská automobilka zatím poutá detailními záběry na maskovaný předprodukční prototyp, který...

BMW představuje řady 5 a 6 GT po faceliftu

Bavorské motorové závody se pochlubily zmodernizovanou vyšší střední třídou. Faceliftem prošla řada 5 ve verzích sedan a kombi, stejně jako crossover 6 GT....

Výběr článků

Načítám