Hlavní obsah

Nové BMW M3 jako kombi nebude, lákavou variantu nabízí Alpina

Novinky, laz

Alpina coby dvorní úpravce BMW na autosalonu ve Frankfurtu nechybí. Němci sem přivezli nabušený kombík trojkové řady. Před příchodem BMW M3 se jedná o nejsilnější novou trojku. V rámci karoserie kombi mu tento titul nejspíš i zůstane.

ALPINA B3Video: Alpina

 
Článek

Zatímco u řady 5 jsme se párkrát kombi od divize Motorsport dočkali, trojkové „emko” tu v zahrádkářské variantě nebylo oficiálně sériově nikdy. Nic se na tom podle posledních zpráv z Mnichova nezmění ani u připravované nové generace.

A tak má rybníček opět volný Alpina. Ta funguje jako tuningová společnost, která je ale velmi úzce spjata přímo s BMW. Novinka se jmenuje B3 Touring. A změny jsou už tradiční. Tedy nárazníky, vpředu s nápisem, odlišné laky karoserie či až dvacetipalcové vícepaprskové disky kol.

Foto: Alpina

Ledvinky jsou černě lakované.

Rovněž uvnitř najdete barevné změny a variace na modrou, včetně digitální přístrojovky, nebo zelenou. Pod kapotou trůní třílitrový řadový šestiválec, který normálně najdete v BMW M340i. Nejedná se tedy o motor od divize M, který má stejný objem, ale rovněž v nové generaci bude podstatně odlišný.

Foto: Alpina

Poznávacím znamením je také čtveřice výfukových koncovek.

I tak je ale od Alpiny vyladěn na 462 koňských sil. Ve spojení s osmistupňovou automatickou převodovkou a pohonem všech kol vystřelí z nuly na stovku za rovné čtyři sekundy a zastaví se na 299 km/h. První vozy za zatím nespecifikované ceny budou dodány v půlce roku 2020.

Foto: Alpina

Interiér je vyšperkován detaily, jako barevným obšíváním a jinou grafikou digitální přístrojovky.

Reklama

Související témata:

Související články

Nejrychlejší kombík pochází z Bavorska

Někdo by chtěl mít pořádně rychlé Porsche. Někdo touží po superrychlém kupé od Mercedesu. Někdo vyznává praktičnost a možnost si odvézt třeba celou rodinu na...

Alpina si posvítí na BMW řady 8 Gran Coupé

Chybí vám dvanáctiválec v BMW řady 8? Díky malému, ale zajímavému úpravci Alpina ho dost možná nebudete potřebovat, neboť z 4,4 V8 dokáže dostat přes šest...

Výběr článků

Načítám