Hlavní obsah

Alfa Romeo chystá návrat modelu GTV, s předchůdcem však nemusí mít nic společného

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Italská automobilka má chystat elektrické čtyřdveřové kupé se staronovým názvem GTV, alespoň podle britského magazínu Autocar, který se odvolává na zdroje uvnitř automobilky.

Foto: Profimedia.cz

Alfa Romeo GTV z roku 1997

Článek

Původem milánskou automobilku čekají pod skupinou Stellantis velké věci. Vlnu nových elektromobilů má vést model GTV jako elektrické čtyřdveřové kupé střední třídy. Novinka by tehdy šla přímo proti BMW i4 či Tesle Model 3.

„V této fázi není na místě žádné oznámení, ale GTV mě velmi zajímá,” řekl Autocaru Jean-Phillip Imparato, bývalý šéf Peugeotu, který v lednu převzal kontrolu nad Alfou Romeo.

O znovuzrození modelu GTV se hovořilo již před pár lety v souvislosti s cestovním dvoudveřovým kupé s klasickou koncepcí pohonu postaveným na základech modelu Giulia a tedy platformy Giorgio. Podle zdrojů ovšem tento projekt šel k ledu. Očekávat lze ostatně, že Alfa Romeo bude v dalších letech využívat zejména sdílené platformy a komponenty v rámci Stellantisu.

Alfa Romeo Tonale se zdrží, nový šéf prý není spokojen

AutoMoto

Označení GTV naposledy neslo dvoudveřové kupé se specifickým designem. Vyrábělo se v letech 1995 až 2005. V předchozích letech se jednalo o tradiční název kupé verzí značky.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám