Hlavní obsah

Alfa Romeo 4C se vrátí v jediném exempláři. Připomene výročí

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Alfa Romeo 4C Designer's Cut vznikne v jediném exempláři a bude na prodej jako sběratelský artikl, nikoliv auto, za neupřesněnou cenu.

Foto: Alfa Romeo

Alfa Romeo 4C Tributo, Leggenda a Corsa

Článek

Alfa Romeo ukončila výrobu modelu 4C už před třemi lety a zatím nepředstavila ani náznak jakéhokoliv nástupce. Tento malý sporťák se těšil oblibě řady nadšených řidičů a fanoušků značky, třebaže některé jeho detaily byly trochu kontroverzní.

Navzdory dávno ukončené výrobě ještě jeden kousek přece jen vznikne. Bude mít označení Designer's Cut a bude oslavou 10. výročí od zahájení prodeje 4C.

To se původně představilo jako koncept v roce 2011 a o dva roky později vstoupilo do sériové výroby, která trvala do roku 2020. Navzdory nadšení, které z vozu fanoušci měli, bylo 4C pro Alfu problematické a nedařilo se ho příliš dobře prodávat. V současnosti se ale ojeté kusy v dobrém stavu prodávají i za dvojnásobek původní pořizovací ceny.

Foto: Alfa Romeo

Alfa Romeo 4C Tributo

Tři vizualizace, které automobilka ukázala, jsou třemi nápady na to, jak by mohlo 4C Designer's Cut vypadat. Tým, který za nimi stojí, vedl designér automobilky Alessandro Maccolini.

Foto: Alfa Romeo

Alfa Romeo 4C Corsa

Červený stroj se jmenuje Tributo a má připomínat legendární model 33 Stradale. Šedomodrý vůz se světle šedými koly dostal název Leggenda a má hrát na retro notu, a konečně kousek s tmavošedým matným lakem a černými koly má jméno Corsa. Jeho lak má zdůrazňovat svalnatost karoserie.

Foto: Alfa Romeo

Alfa Romeo 4C Leggenda

Všechny tři verze jsou založeny na kupé, což znamená přední světlomety připomínající pavoučí oči. Pravděpodobně budou s původním vozem sdílet také techniku, jež sestávala z 1,8l přeplňovaného čtyřválce, který posílal 240 koní na zadní kola prostřednictvím dvouspojkové převodovky.

Alfa Romeo 4C Designer's Cut bude na prodej jako sběratelský artikl za zatím neznámou, ale pravděpodobně dost vysokou cenu. Zda se majiteli podaří ji homologovat pro silniční provoz, či zda se o to vůbec bude pokoušet, není v tuto chvíli známé.

Elektrické alfy romeo budou mít až 1000 koní

AutoMoto

Reklama

Související témata:
Alfa Romeo 4C

Výběr článků

Načítám