Hlavní obsah

Elektrické alfy romeo budou mít až 1000 koní

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Alfa Romeo dlouhodobě hovoří o své elektrické budoucnosti, i když italská značka dosud neuvedla na trh jediný model bez spalovacího motoru. Subkompaktní crossover umístěný pod modelem Tonale bude prvním elektromobilem značky, uveden na trh bude v první polovině roku 2024. Nadšenci rádi uslyší, že verze Quadrifoglio budou žít i nadále v éře bez lokálních emisí. Nahradí dnešní výkonné modely Giulia a Stelvio s šestiválci.

Foto: Alfa Romeo

Edice Alfa Romeo Quadrifoglio 100 Anniversario pro sedan Giulia a SUV Stelvio

Článek

Podrobnosti o velikosti a tvaru prvního elektromobilu, který dostane slavný čtyřlístek na blatník, tedy verzi Quadrifoglio, jsou v tuto chvíli nejasné, ale šéf značky Jean-Philippe Imparato se podělil o některé detaily v rozhovoru pro australský časopis CarSales.

Čistě elektrické modely nesoucí čtyřlístek nabídnou výkon mezi 900 až 1000 koňskými silami, tedy zhruba dvojnásobek než 2,9litrový motor ve stejnojmenných vrcholných verzích sedanu Giulia a SUV Stelvio.

Imparato také zmínil, že budoucí modely Quadrifoglio budou těžit z technologie baterií nové generace se zlepšenou účinností. Díky tomu mohou inženýři snížit kapacitu baterie a snížit tak i hmotnost. Šestapadesátiletý francouzský manažer navíc chce nabídnout i bezdrátové nabíjení. Dále zmínil, že technologie baterií bude vylepšována v tříletých intervalech, aby zůstala na vrcholu elektromobilní hry.

Imparato vysvětlil, že Alfa Romeo se pokusí nalákat kupce tím, že potenciální zákazníky jednoduše posadí za volant elektromobilů ostrých verzí Quadrifoglio na testovacích jízdách. Uvedl, že 113letá automobilka chce upřednostnit zážitek z jízdy namísto časů zrychlení a na kolo na Nürburgringu, kterými jsou dnes někteří výrobci automobilů posedlí.

Století legendárního čtyřlístku Alfy Romeo slaví speciální edice giulie a stelvia

AutoMoto

Za volantem plug-in hybridní Alfy Romeo Tonale: Zaujme nejen dynamikou

Testy

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám