Hlavní obsah

Prezidentská kandidátka republikánů netušila, že je Libye v Africe

Novinky, rei

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Las Vegas

Republikánská kandidátka na prezidentku Spojených států a kongresmanka Michele Bachmannová se znovu dostala do zpráv kvůli své neuváženosti. Při úterní debatě v Las Vegas dala v podstatě najevo, že Libye podle ní neleží v Africe.

Foto: Eric Thayer , Reuters

Michele Bachmannová

Článek

Bachmannová kritizovala rozhodnutí prezidenta Baracka Obamy vyslat sto armádních instruktorů do Ugandy, aby zemi a jejím sousedům pomohli s bojem proti povstalcům z LRA, jejichž teror vyhnal v oblasti z domovů téměř 400 000 lidí.

„Nejdřív nás prezident posílá do Libye a teď do Afriky. Už tak jsou naše síly vypjaté a on posílá naše specialisty do Afriky,“ prohlásila Bachmannová.

Američané v Libyi pokračují od března v podpoře povstalců proti silám Muammara Kaddáfího.

Bachmannová v posledních týdnech vystoupila s několika svéráznými výroky. Nejdřív řekla, že Američany děsí vzestup Sovětského svazu, a potom prohlásila, že když ji zvolí za prezidentku, zruší ministerstvo školství. Do třetice před třemi týdny varovala, že by šíitské militantní hnutí Hizballáh mohlo mít brzy raketové základny na Kubě, zruší-li Američané obchodní embargo vůči Havaně.

K nejnovějšímu výroku o Libyi a Africe poznamenal server Huffington Post v narážce na výrok dřívější kandidátky republikánů v prezidentských volbách Sarah Palinové: „Ještěže si (Bachmannová) nemyslí, že Afrika je stát“.

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám