Hlavní obsah

Ruský špión zadržený na Kypru zmizel

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Nikósia/Moskva/Toronto

Jednomu z členů údajné ruské špionážní sítě, kterého v úterý zadržela policie na Kypru, se podařilo uniknout. S odkazem na kyperskou policie to ve středu uvedla ruská agentura Interfax. Policie prý s podezřelým ztratila kontakt. Muž byl po úterním zadržení propuštěn na kauci s povinností hlásit se denně úřadům.

Foto: Profimedia.cz

Muž je považován za "pokladníka" celé skupiny. Ilustrační foto

Článek

Člen jedenáctičlenné skupiny označovaný jménem Robert Christopher Metsos byl na žádost amerických úřadů v úterý dopaden na letišti v Larnace, odkud chtěl odletět do Budapešti. Soudce ho propustil na kauci 20 000 eur (půl miliónu korun) s příkazem dostavit se do 30 dní k soudu, kde s ním začne řízení o vyhoštění.

Podle Interfaxu jde o ruského občana. S odvoláním na zdroje z kyperské justice agentura oznámila, že kyperská policie podezřelého ztratila z dohledu. "Možná už opustil ostrov," napsal Interfax. Čtyřiapadesátiletý Metsos byl podle dostupných informací považován za "pokladníka" celé skupiny. Vydával se za Kanaďana.

Reklama

Související témata:

Související články

V USA zadrželi ruské špióny

Americké úřady zatkly deset lidí, které podezírají ze špionáže pro Rusko. Jedenáctý podezřelý je na útěku. Agentům hrozí za špionáž pět let vězení, devíti...

Výběr článků

Načítám