Hlavní obsah

Další rána pro pákistánský Tálibán, bratr šéfa byl zabit

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Islámábád

Na severozápadě Pákistánu byl v pondělí zabit Kalimulláh Mehsúd, bratr současného šéfa pákistánského Tálibánu Hakimulláha Mehsúda. Jeho smrt potvrdili ve čtvrtek místní kmenoví vůdci. Zahynul při odvetném úderu pákistánské armády na jednotku Tálibánu, která podnikla raketový útok.

Článek

„Kalimulláh byl pohřben ve středu. Zabit byl v pondělí v přestřelce s bezpečnostními silami,“ řekl představitel pákistánských jednotek v Severním Vazíristánu.

V pondělí tam v Razmaku Tálibán vypálil raketu na základnu pohraničníků. Střela jednoho pohraničníka zabila a dalších pět zranila.

Následovala odvetná operace, při které vojáci a milicionáři zaútočili na jednotku Tálibánu. V boji padlo sedm bojovníků Tálibánu včetně Kalimulláha Mehsúda.

Je to poprvé, co byl v boji zabit někdo z rodiny současné hlavy pákistánského Tálibánu Hakimulláha Mehsúda, kterou se v létě stal po smrti Bajtulláha Mehsúda.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám