Hlavní obsah

Programy, bez kterých se váš počítač neobejde 1/2

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

S osobním počítačem pracujeme denně. Do styku tak přicházíme s velkým množstvím programů. Ne všechny se vyplatí instalovat. Některé jsou dobré, ale příliš drahé. Jiné seženeme velmi levně, avšak nestojí ani za zlámanou grešli. Vybrali jsme z nich ty, které jsou zcela zdarma, případně za snesitelný poplatek.

Článek

Kromě ceny nebo cenové dostupnosti bylo pro náš výběr druhou podmínkou, aby námi preferované aplikace zároveň usnadnily práci na počítači a nestaly se tak uživateli přítěží, kterou po nahrání vzápětí odinstaluje.

SPYBOT SEARCH & DESTROY – hrozby na internetu číhají na každém kroku. Kdo se chce účinně bránit, měl by kromě antivirového programu a firewallu vyzkoušet i program, který bojuje s různými softwarovými zákeřnostmi. Jedním z nich je Spybot S Dohledává špionážní programy skrývající se pod pokličkou užitečných utilit a falešných doplňků k prohlížečům. Spybot je velmi dobrým pomocníkem. A stále se za něj neplatí.

Klady: vysoká účinnost, zdarma
Zápory: složitější ovládání
Ke stažení: www.safer-networking.org
cena: zdarma

TOTAL COMMANDER – oblíbený souborový manažer pro počítač. Průzkumník ve Windows se před ním krčí v koutku. S Total Commanderem budete mnohem spokojenější. Zalíbí se vám hromadné akce se soubory, jako jsou přejmenování, mazání nebo přesuny. Bát se nebudete ani práce s externími komprimačními nástroji. Commander si zdarma můžete vyzkoušet po dobu 30 dnů. Kompletní lokalizace do češtiny nechybí.

Klady: častá aktualizace
Zápory: není zdarma
Ke stažení: www.totalcommander.com
cena: 950 Kč

WINAMP – legenda mezi multimediálními aplikacemi. Winamp začínal jen s přehráváním hudby, postupně byl však zdokonalen až na současný stav komplexního programu. Podporuje přídavné moduly i alternativní vzhled, kterých je díky ohromné uživatelské základně nepřeberné množství.

Klady: stabilní, uživatelsky přívětivý
Zápory: jen přehrávač bez kodeků
Ke stažení: www.winamp.com
cena: zdarma

K-LITE CODEC PACK – balíček kodeků pro přehrávání videa a hudby. Standardní instalace Windows totiž bezzubá a Windows Media Player má potíží dost sám se sebou, natož aby přehrál DVD nebo jeho komprimovanou verzi směstnanou na kompaktní disk. To vše musí za WMP a Microsoft vyřešit balíček KLite. Dovolí spouštět drtivou většinu filmů stažených z internetu nebo od přátel. Obsahuje i program pro zobrazování titulků.

Klady: všechny kodeky na jednom místě
Zápory: dokumentace není v češtině
Ke stažení: www.k-litecodecpack
cena: zdarma

Relaxace a zábava: Stavitelem mostů

Na počítači nelze pořád jen pracovat. Někdy je nutné se odreagovat. Jak na to? Zahrajte si například gamesku Bridge Builder.

Stanete se stavitelem mostů. Vaši snahu nakonec otestuje vlak. Pokud pod ním konstrukce spadne, neuspěli jste. Můžete stavět znovu. Pokud most přežije, pak gratulujeme. Postupujete do dalšího levelu.

Klady: logická a propracovaná hra
Zápory: grafika mohla být hezčí, ale co bychom chtěli zadarmo...
Ke stažení: www.bridgebuilder-game.com
cena: zdarma

Reklama

Související témata:

Související články

BSA: Pirátského softwaru v Česku neubývá

Zatímco v Evropské unii je pirátství na ústupu, ve světě nelegálního softwaru přibývá. Může za to zejména zvýšená poptávka po nelegálních programech ze strany...

Výběr článků

Načítám