Hlavní obsah

Instagramová stezka zavede turisty na zajímavá místa u Hluboké

Právo, Lucie Kándlová

Vyfotografovat se na neobvyklém místě a fotografii pak sdílet na sociální síti Instagram. I tímto způsobem chtějí hlubočtí nalákat k ještě větší návštěvě města.

Foto: Lucie Jozová

Instagramová stezka zavede turisty i na vyhlídku Baba.

Článek

„Spousta lidí si dneska vybírá své turistické cíle právě na Instagramu. Hledají podle vyhledávacích znaků a fotografiemi, které pak najdou, se nechávají motivovat k návštěvě vybrané lokality. Hlubocká instagramová stezka slouží především k inspiraci, na jaká místa lze u nás zavítat,“ vysvětlil David Šťastný, předseda spolku Hluboká nad Vltavou.

Takzvaná instamísta poté lidé najdou na webových stránkách města. Kromě mapy vybraných míst turisté vidí také fotografie s přesnou lokací pomocí GPS souřadnic. Instagramová stezka zavede návštěvníky na celkem patnáct nejhezčích míst.

„Hlavním kritériem výběru byl fakt, aby ta místa byla pěkná, něčím zajímavá a unikátní, protože podobnou fotografii si jinde v republice turisté neudělají. Velkou roli při výběru míst sehrál samozřejmě hlubocký zámek. Je jedinečný, ale snažili jsme se vybrat trochu netradiční pohledy na něj, i z větší dálky, například z vody,“ uvedl Tomáš Polanský, který pomáhal lokality vybírat.

Turisté se za některými tipy musejí vydat i do širšího okolí. Vyzkoušet si mohou plavbu na voru v nedaleké vorařské vesnici Purkarec nebo navštívit unikátní vyhlídku Baba ukrytou v lesích, odkud se z vysoké skály otevře dech beroucí pohled na meandr Vltavy. „Vyhlídka na Babě je skutečně nádherné místo. Nesnažíme se ji nějak úmyslně výrazněji označovat. Chceme, aby si ji turisté našli sami,“ řekl Polanský.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám