Hlavní obsah

Kam o víkendu s dětmi: Za večerníčkem do Litomyšle nebo přespat na zámku

Novinky, fis

Jestli mají vaše děti rády zvířátka a navíc jim to ve škole jde bez problémů, dostanou se tento víkend do řady zoologických zahrad zdarma. Stačí na pokladně ukázat vysvědčení se samými jedničkami (nebo vyznamenáním). Jestli se vaše rodina zaměřuje spíš na sporty, nabízí se třeba bruslení. Speciálním zážitkem bude noc na zámku.

Foto: archiv Regionálního muzea v Litomyšli

Postavičky z večerníčku Chaloupka na vršku

Článek
Praha

Stavitelské umění ptáků

Poznáte podle hnízda, který pták v něm sídlí? Jestli ne, navštivte mezi 9:00 a 16:00 Botanickou zahradu v Praze, kde se o stavitelských dovednostech ptáků dozvíte spoustu zajímavostí. Navíc získáte tipy, jak ptáčkům postavit budku. Více se dozvíte zde.

Ledová Praha

Muzeum Gastronomie připravilo na sobotu od 14:30 speciální prohlídku spojenou se zábavnými hrami. Proběhne v rámci třídenní akce Ledová Praha, která potrvá od pátku do neděle. Více čtěte zde.

Šup na brusle

Veřejného bruslení se můžete zúčastnit v Galerii Harfa denně mezi 15:00 a 18:30. Pro děti je vyhrazen čas mezi 13:00 a 14:30. Pokud máte rádi spíše atmosféru večerního bruslení, doražte v sobotu mezi 19:00 a 20:30. Vše zjistíte zde.

Středočeský kraj

Přespání na zámku

Z pátku na sobotu mohou děti přespat na Chvalském zámku. V pátek je sraz v 17:00, konec akce je pak v sobotu v 10:00. Účastníky ve věku od šesti do 10 let čeká večeře při svíčkách, noční cesta za pokladem, večerní čtení před spaním a ráno zámecká snídaně. Více zde.

Za kouzlením do Líbeznic

Iluzionista Pavel Kožíšek zve v sobotu od 14:00 na dětské představení Hra kouzel a magie. Pobaví se i rodiče, navíc se možná přiučí nějaká ta kouzla.

Jihočeský kraj

Stoleté betlémy

V sobotu si můžete naposledy prohlédnout expozici 100 let starých betlémů v Třeboni. Výstava, trvající od začátku prosince, končí právě tento víkend. Betlémy jsou vystaveny v prostorách pivovaru Bohemia Regent. V sobotu je otevřeno od 10:00 do 16:00. Více zde.

Plzeňský kraj

Maškarní v Tachově

Umělecká agentura Abel chystá na sobotu karnevalovou zábavu pro děti. Maškarní proběhne od 14:30 do 16:30 v kině Mže v Tachově. Více hledejte zde.

Karlovarský kraj

Za voskovými figurínami

Sportovce, prezidenty či významné návštěvníky Karlových Varů si můžete ve voskové podobě prohlédnout ve zdejším Muzeu voskových figurín. Navštívit ho můžete každý den mezi 9:00 a 18:00. Více čtěte zde.

Ústecký kraj

Prázdniny v zoo

Ústecká zoologická zahrada odmění šikovné školáky s dobrými výsledky vstupným zdarma. Kromě klasické procházky mezi jednotlivými zvířecími výběhy zoo připravila na tento víkend také speciální kurz. Odměnu získá každý účastník. Více se dozvíte zde.

Bitva u Podbořan

Podbořany zvou v sobotu na 21. ročník zimní bitvy. Dějištěm bude pole vedle místního koupaliště. V 10:00 projde městem průvod zakončený na náměstí uvítáním šermířů. Více hledejte zde.

Liberecký kraj

Ptáčci z krmítek

Víte, kteří ptáci v zimě ocení krmítka? Více o těchto opeřencích a také o výrobě lojového krmítka se dozvíte v sobotu ve Vrchlabí. Sraz je u KCEV Krtek v 9:00. Více naleznete zde.

Královéhradecký kraj

Dětský karneval

Dům dětí a mládeže Déčko v Rychnově nad Kněžnou zve v neděli na Velký dětský karneval. Akce potrvá od 15:00 do 18:00. Více hledejte zde.

Pardubický kraj

Chaloupka na vršku

Do světa loutek a pohádek se přenesete v expozici Regionálního muzea v Litomyšli. Výstava se jmenuje Večerníček Chaloupka na vršku, který vaše děti možná znají z televize. Nyní mají možnost jednotlivé postavičky vidět zblízka. O víkendu je muzeum otevřeno od 9:00 do 12:00 a následně pak od 13:00 do 17:00. Více informací se dočtete zde.

Vysočina

Zámecký karneval

Třebíč zve v sobotu od 14:00 na jedinečný karneval ve zdejším předzámčí. Děti si prohlédnou rytířské ležení, zúčastní se audience hraběnky, zahrají si dobové společenské hry a vyrobí masky. Více se o pestrém programu dozvíte zde.

Návštěva pohádkové vesničky

Pohádková vesnička Podlesíčko zve na setkání s čarodějnicí Kanimůrou. Proběhne také soutěž nebo komentovaná prohlídka vesničky. Na tu je však třeba rezervovat vstupenky předem. Více najdete zde.

Jihomoravský kraj

Karneval Myš a Maš

Veselá kavárna Brno zve v sobotu v 10:00 na speciální taneční karneval. Děti se budou vlnit v rytmech samby, jazzu i reggae. Zhruba hodinová zábava je vhodná pro děti od jednoho roku do deseti let. Bližší informace naleznete zde.

Olomoucký kraj

Zoo Olomouc pro jedničkáře zdarma

Olomoucká zoo na Svatém Kopečku se připojuje k těm, kdo lákají pilné školáky na vstupné zdarma. Akce, při níž stačí na pokladně ukázat vysvědčení se samými jedničkami, trvá od středy až do neděle. Více hledejte zde.

Zlínský kraj

Sokolské šibřinky

Sokolské šibřinky je název akce, která se uskuteční v neděli od 14:00 v Sokolském domě v Kroměříži. Kdo přijde v maskách, zaplatí vstupné pouze pět korun. Více najdete zde.

Moravskoslezský kraj

Balónkový karneval

V sobotu od 15:00 se v SVČ Fokus v Novém Jičíně odehraje karneval pro děti a rodiče. Na programu je jak jinak než tancování, soutěžení a hry. Kromě toho nebude chybět spousta balónků. Více čtěte zde.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám