Hlavní obsah

Nebaví vás kultura ani nákupy? Tak si v New Yorku skočte pořádně zafandit

Novinky, Tereza Houštecká pro Delfín travel

S trochou nadsázky je opravdu možné říci, že v New York City naleznete vše, a platí to také o sportu. Láká vás hokej, fotbal, basketbal, baseball, nebo si chcete zaběhnout maraton? V rušné americké metropoli není nic nemožné.

Foto: shutterstock.com

New York to nejsou jenom nákupy. Chcete vidět hokej, fotbal nebo baseball? V nejlidnatějším městě Spojených států to není problém.

Článek

Američané sportem žijí (minimálně mu s obrovskou vervou fandí), a proto v New Yorku vyrostla řada sportovních klubů, které soupeří o přední příčky v amerických sportovních ligách.

Foto: shutterstock.com

Oblíbený baseball ve městě zastupují kluby New York Mets a New York Yankees, a když hrají proti sobě, je na světě derby „Subway Series“. Ještě populárnější americký fotbal reprezentují světoznámí New York Jets a jejich rival New York Giants, klub s téměř stoletou tradicí. Oba týmy se dělí o stadion v New Jersey. To samé platí i pro elitní fotbalové mužstvo New York Red Bulls. Basketbalovou ligu hrají borci z New York Knicks a Brooklyn Nets. Zahanbit se nedají ani ženy – tým New York Liberty boduje v ženské národní lize.

Foto: shutterstock.com

Čechy bude jistě zajímat hokej a slavná NHL. Zdejšími hrdiny jsou kluby New York Rangers, jejichž barvy čtyři sezony hájil i český „bůh“ Jaromír Jágr, a New York Islanders, kteří mají stadión na Long Islandu. Já sama jsem měla možnost zajít na zápas New York Rangers ve známé hale Madison Square Garden a musím říci, že to byla jiná podívaná než na utkání české ligy.

Foto: shutterstock.com

Aréna, přestože je obrovská, byla obsazená do posledního místečka. Každý divák však měl pohodlí a viděl, jak se vyvíjí zápas (ve vyšších patrech jsou instalované televize, aby člověk nepropásl ani ten nejmenší detail). Skandování a podpora obou týmů byla velmi hlasitá. Moji sousedé se mě během přestávek ptali, odkud jsem, a když jsem jim odpověděla, že z České republiky, začali se mnou hned živě diskutovat na téma českých hráčů v NHL.

Foto: shutterstock.com

Z dalších sportovních událostí, které se v New Yorku konají, musíme zmínit světoznámé tenisové klání US Open, legendární Newyorský maraton (jeden z největších na světě), špičkové boxerské turnaje nebo tradiční atletický halový mítink Millrose Games, který se letos konal již po 110.! Sezóny jednotlivých sportů na sebe pěkně „navazují“, a tak nemusíte řešit dilema a fandit jen jednomu z nich.

Foto: shutterstock.com

V New Yorku však nenajdete pouze profesionální sportovce. Naopak. Na každém kroku potkáte běžce, bruslaře, cyklisty a skupinky, které hrají kriket, basketbal, fotbal nebo pouliční hokej. Ne nadarmo jedna z desítek přezdívek New Yorku zní „největší městské hřiště na světě“.

Foto: shutterstock.com

Inzertní sdělení:

Město, které nikdy nespí. Objevte New York s jeho kolosálními mrakodrapy, rozsáhlými parky a nejznámějšími čtvrtěmi. Vydejte se s cestovní kanceláří Delfín travel do rušných newyorských ulic, které ve dne v noci pulzují životem.

Zažijte na vlastní kůži podzim v New Yorku a poznejte slavný Manhattan, Times Square i legendární Sochu svobody.

Související témata:

Výběr článků

Načítám