Hlavní obsah

Žena se rozběhla po letištní ploše, chtěla zastavit letadlo. Měla krizi, uvedla policie

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Na letišti v Los Angeles museli v pondělí zadržet ženu, která se rozběhla přes asfaltový povrch k letadlu a máváním se ho pokoušela zastavit. Ostraze podle svědků chvíli trvalo, než na cestující zareagovala, letištní policie se proti tomu však ohradila. Podle ní žena prožívala duševní krizi.

Foto: Profimedia.cz

Ilustrační foto

Článek

Svědci uvedli, že se žena rozběhla z terminálu, kde čekali další cestující na let Southwest Airlines, a vydala se východem na letištní plochu. Podle serveru Independent se snažila odmávnout letadlo, na videích je vidět, že běhala z místa na místo a zdála se rozrušená.

Podle některých svědků policii chvíli trvalo, než se rozhodla zasáhnout, a to jen z důvodu, že šlo o bělošku. Cestující Tezlyn Figarová uvedla, že kdyby šlo o černošku, ostraha by ji ihned zastřelila. „Jsem udivená, jak jemně policie s tou bílou holkou zacházela, přestože vyběhla na letištní plochu,“ komentovala pasažérka.

Policie nicméně skrze svůj Twitter zareagovala, že odezva byla přiměřená a že žena prožívala psychickou krizi. „Policisté se zachovali profesionálně a umístili cestující do vazby, později ji převezli na vyšetření,“ okomentoval úřad situaci.

Někteří cestující se nicméně pozastavili nad tím, že policie začala ženě prohledávat zavazadla a nechala ji v klidu stát opodál a přihlížet. Podle videozáznamu nebyla ani v poutech.

Opilou ženu museli v letadle spoutat stahovacími páskami

Cestování

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám