Hlavní obsah

Za kilometry na zdravotní vycházce budou peníze pro potřebné

Právo, Miroslav Homola

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

S podtitulem Covidu navzdory se 29. prosince uskuteční již jednadvacátý ročník vycházky za zdravím na konci roku. Protože současné podmínky hromadné akce neumožňují, rozhodli se organizátoři cestu za zdravím uspořádat v nové podobě. Zájemcům, kteří půjdou ve skupinkách, organizátoři navrhují, aby se zapsali pod svým jménem či přezdívkou na internetové stránce www.e-vychazka.cz.

Foto: Profimedia.cz

Ilustrační foto

Článek

„Cíl své vycházky a plánované kilometry můžete do formuláře uvést i v předstihu, motivačně pro další, účast zvažující, zájemce. Pokud to půjde, posílejte ze své vycházky fotografie a informace o počtu našlapaných kilometrů na společnou adresu e-vycházky. Co kilometr, to koruna,“ zve autor nápadu Vlastimil Chládek.

Firma, v jejímž čele Chládek stojí, vložila do vycházky jako základ 50 tisíc korun. Všichni, kteří se pochodů zúčastní, kdekoli v republice, a zašlou z trasy údaj o počtu našlapaných kilometrů, zvýší totiž tuto částku o další peníze. „Je to tak, za každý kilometr, o kterém se dozvíme, se základní suma zvýší o korunu. Omezení nemáme a vůbec se nebojíme toho, že by si třeba někdo nějaký ten kilometr přidal. Vždyť to budou peníze na dobrou věc,“ řekl Právu Chládek.

Slovanská epopej dostane dárek. Nový domov na zámku

Cestování

„Konečnou částku potom rozdělíme následně. Třetinu částky blanenskému Domovu Olga, jedná se o domov pro dospělé, mentálně postižené spoluobčany. Druhou pak pro odborný léčebný ústav Albertinum v Žamberku, který se zaměřuje na onemocnění dýchacích cest i duševní onemocnění a zajišťuje následnou a dlouhodobou lůžkovou péči. A konečně třetí třetinu pro Nadační fond Vrba, jež poskytuje v rámci sbírky Koruna pro Vrbu praktickou pomoc a podporu ovdovělým rodinám s dětmi,“ doplnil Vlastimil Chládek.

Jak doplnil, vycházky Moravským krasem spoluorganizuje pro přátele už od roku 2000 vždy 29. prosince. Obvykle chodí na trase zhruba patnácti kilometrů kolem sto padesáti účastníků. A protože letos v tomto počtu jít nelze, rozhodli se organizátoři pro novou variantu. „Mimochodem, hranice Česka nejsou žádnou překážkou,“ dodává Chládek s tím, že ze zajímavých kreativních a nápaditých fotografií vytvoří organizátoři i fotoknihu.

Půda vranovského zámku vydala poklady

Cestování

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám