Hlavní obsah

Všichni turisté mířící do Španělska poputují do čtrnáctidenní karantény

Novinky, mšv

V Evropě se postupně začínají uvolňovat opatření zavedená kvůli koronaviru. Se začátkem léta se také chystá opětovné obnovení letecké dopravy. Španělská vláda v reakci nařídila všem turistům, kteří do země zamíří, povinnou čtrnáctidenní karanténu. Ta začne platit už od tohoto pátku. Na normální dovolenou si tak lidé budou muset ještě počkat, uvedl server Independent.

Foto: Profimedia.cz

Madrid (ilustrační foto)

Článek

Španělsko je nejpopulárnější dovolenkovou destinací Britů, běžně ale figuruje na předních příčkách i u Čechů. Kdokoli, kdo by se však rozhodl jihoevropskou zemi v následujících dnech navštívit, musel by podstoupit povinnou čtrnáctidenní karanténu, která má zabránit dalšímu šíření viru. Cestovatelé by si tak směli zajít jen na základní nákupy potravin a léků.

Server Independent poznamenává, že stav nouze končí ve Španělsku sice 24. května, ale restrikce mohou být prodlouženy. Mnoho lidí zaměstnaných v cestovních ruchu nicméně doufá, že země se už v létě otevře pro turisty.

Například úřady Baleárských ostrovů odhadují, že by se destinace mohla návštěvníkům zpřístupnit v srpnu, ačkoli se jedná pouze o hrubý odhad. Baleáry by však nebyly otevřené všem. Třeba Britové, kteří přijali opatření kvůli koronaviru pozdě a nákaza se tak v zemi rychle rozšířila, by měli smůlu. A právě britští turisté patří mezi nejpočetnější návštěvníky.

Baleárské ostrovy se snad v srpnu otevřou turistům, ale ne všem

Cestování

Zatím není jasné, kam všude by mohli v létě vycestovat Češi. Jedná se o Chorvatsku, a pokud bude situace příznivá, otevřou se nejspíš také sousední země.

Reklama

Výběr článků

Načítám