Hlavní obsah

Ve Špindlerově Mlýně lze lyžování chytře zlevnit

Právo, Vladislav Prouza

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Na sjezdovce jako na letištní ranveji mohou o nacházející zimní sezoně výhodněji přistát lyžaři ve Špindlerově Mlýně. Variabilní systém prodeje skipasů umožní jejich nákup s předstihem podle nejlukrativnější ceny. Tu určí aktuální situace ve špindlerovském skiareálu.

Foto: Vladislav Prouza, Právo

Lyžování ve Špindlerově Mlýně lze chytře zlevnit.

Článek

Revoluční novinka obohatí výběr aktuálně nejvhodnějších skipasů o důležitý prvek – plánování. Lyžaři dostanou prostřednictvím webové funkce GOPASS šanci volit permanentku s dlouhodobým předstihem v době, kdy je pro ně zrovna nejvýhodnější. Podobnost s nákupem letenek, kde platí, že čím dřív koupíš, tím laciněji poletíš, není náhodná.

Češi jezdí lyžovat vícekrát za zimu. Nejvíc stále láká Itálie

Cestování

„Ceny skipasů už nebudou pouze fixní. Zobrazovat se budou dynamicky online, podle počtu prodaných lístků a vytíženosti střediska v daném termínu. Aktuální ceny skipasů se budou odvíjet nejen od obsazenosti střediska, ale také od počasí a jiných externích faktorů, které se promítnou do jejich cenových hladin,“ popisuje ředitel špindlerovského skiareálu René Hroneš.

Předejít frontám a davům

Nákup skipasů v předstihu bude bez rizika. Lyžařům nehrozí, že v případě, pokud jim okolnosti nedovolí v době platnosti permanentky do Špindlu přijet, o vložené peníze přijdou. „Když dojde k jakékoliv změně, bude možné za symbolický poplatek vrátit zaplacený kredit do GOPASS konta, a to dokonce i v samotný den lyžování, a peníze posléze využít na nákup skipasu v jiném termínu,“ ujišťuje Hroneš.

Cílem nového systému prodeje špindlerovských skipasů je rovnoměrně rozmístit lyžaře v krkonošském středisku po celou lyžařskou sezonu. Skiareál tím chce předejít přehuštěným sjezdovkám a frontám u lanovek.

Zasněžovat se bude, sucho krkonošské skiareály nezastaví

Cestování

Permanentka v době exponované návštěvnosti bude pochopitelně dražší nežli v hubenějších obdobích. Lyžaři schopní naplánovat si lyžování ve Špindlerově Mlýně podle tohoto klíče budou lyžovat laciněji i bezpečněji. „Díky efektivnímu řízení návštěvnosti jsme schopni pozitivně ovlivňovat bezpečnost na sjezdovkách a díky tomu také přinášet kvalitnější lyžařské zážitky,“ uvedl Hroneš.

Reklama

Výběr článků

Načítám