Hlavní obsah

V opuštěném zábavním parku pro věřící se prohánějí už jen duchové

Novinky, Klára Fischleinová

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Waterbury

Minulost náboženského nadšení ve městě Waterbury v Connecticutu je rozprostřená na ploše více než 70 tisíc metrů čtverečních. Zdejší právník John Greco tady v polovině minulého století nechal vystavět zábavní park s biblickou tématikou. Místo už ale desítky let chátrá.

BEZ KOMENTÁŘE: Běda tomu, kdo zabloudí do opuštěného zábavního parku s biblickými výjevy

 
Článek

Píše se rok 1955 a connecticutský právník John Greco buduje Holy Land (v překladu Svatá země), poutní místo pro ty, kteří se chtějí zábavnou formou dozvědět více o bibli a kořenech křesťanství. Na téměř osmi hektarech půdy rostou sochy, do kamene se tesají biblické verše, k vidění tu jsou i výjevy z rajské zahrady.

Grecův projekt se setkává s úspěchem. Ve zlatém desetiletí mezi roky 1960 a 1970 park pokoří hranici 40 tisíc návštěvníků ročně. V roce 1984 je areál uzavřen. Greco ho plánuje rozšířit, jenže o dva roky později umírá a rozlehlý prostor parku dostávají do péče jeptišky. Od té doby místo stále více chátrá a stává se pouhou vzpomínkou na oblíbený a navštěvovaný turistický cíl. Zeje naprostou prázdnotou. Jen sem tam se objeví dobrovolníci, kteří se alespoň část areálu snaží dát dohromady.

Nazvat dnes bývalý zábavní park Svatá země hrůzným a strašidelným místem by nebylo přehnané. Poté, co tu byla v roce 2010 znásilněna a zavražděna šestnáctiletá dívka, se ještě více spekuluje o tom, jak areál zajistit před kriminálními živly. Z původně svatého místa se tak postupně stala hrozba.

Anketa

Troufali byste si dnes navštívit prostor bývalého zábavního parku Holy Land?
Ano
86 %
Ne
14 %
HLASOVÁNÍ SKONČILO: Celkem hlasovalo 335 čtenářů.

Reklama

Výběr článků

Načítám