Hlavní obsah

V New Yorku otevřeli nejvyšší vyhlídku na západní polokouli

Novinky, mšv

Turisté mířící do New Yorku se mohou pokochat výhledem na město z nového bodu. V americké metropoli ve středu zpřístupnili vyhlídku nazvanou Edge, která je se svými 344 metry tou nejvýše položenou na západní polokouli. Dohlédnout z ní lze za dobré viditelnosti až do sousedního státu New Jersey, píše server Daily Mail.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: New York se pyšní novou vyhlídkouVideo: Reuters

 
Článek

Vyhlídka Edge se nachází na jednom z mrakodrapů nové čtvrti Hudson Yards. Má prosklené ohraničení a částečně prosklená je i podlaha. Otevřená má být celý týden od osmi ráno až do půlnoci a vstupné vyjde dospělého na 36 dolarů (833 korun), místní obyvatelé zaplatí o dva dolary méně. „Z téhle perspektivy jste New York ještě neviděli,“ uvedl šéf Hudson Yards Experiences Jason Horkin.

Vstoupit na vyhlídku Edge je podle Horkina jako procházet se v oblacích. „Celý zážitek má návštěvníky inspirovat a zažehnout v nich novou vášeň pro New York. Místní tuhle atrakci musejí vidět a na svůj seznam by si ji měli přidat i cestovatelé,“ doplnil.

Foto: Profimedia.cz

Edge leží ve výšce 344 metrů.

Hudson Yards je komplex výškových budov na západním Manhattanu, zahrnuje rezidenční i komerční prostory. Návštěvníci ve čtvrti naleznou zhruba stovku obchodů a restaurací, včetně luxusních značek. Server Daily Mail uvádí, že jde o zatím nejambicióznější projekt od znovuvybudování Světového obchodního centra.

Polovina komplexu se návštěvníkům otevřela už loni, zbytek by měl být hotov do roku 2025.

Great Smoky Mountains je nejpopulárnějším americkým národním parkem

Cestování

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám